Hasan Ali Çelik, yoğun çalışma programının arasında bulduğu her fırsatta, Arifiye'de bulunan Sanayi Kuruluşlarında yaptığı inceleme gezilerini sürdürüyor. Çelik'in be defaki durağı Başak Traktör Fabrikası oldu. Çelik'e Ak Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, Ak Parti Arifiye İlçe Başkanı Ethem Çınar ve Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu eşlik etti.
Ziyarette, Başak Traktörün fabrika yetkililerinden brifing alan Çelik, yapılan ARGE çalışmalarını ve üretilen traktörleri de inceleme fırsatı buldu.

Hasan Ali Çelik yaptığı açıklamada; "Sanayicimizin sorunlarını ve taleplerini dinlemek, yapılan ARGE çalışmaları hakkında bilgi alarak üretilen ürünleri incelemek amacıyla, sanayi kuruluşlarımıza zaman zaman çat kapı ziyaretler gerçekleştiriyoruz. Ülkemiz büyüyor. Her geçen gün vatandaşımıza, Dünya standartlarında,  kaliteli ürünler sunmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Biz, hükümet olarak, her alanda üretilen yeni projelere çeşitli destek ve teşvik paketleri veriyoruz. Yaptığımız ziyaretlerde de sanayicimize bilgi vererek, varsa onların taleplerini not alıyor, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Dr. Faruk Özlü'ye ileterek olanaklarımız ölçüsünde her türlü desteği vermeye çalışıyoruz. Sanayicimiz aldığı destekle büyüyor, gelişiyor, istihdam artıyor, ülkemiz kazanıyor. İşte, dünyadaki ekonomik krizlere ve çalkantılara rağmen bizim sürekli büyümemizin altında bu anlayış yatıyor” dedi.