Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Kanser ve Sağlıklı Beslenme Hareketli Hayat Birimi tarafından, 15 Temmuz Camili Mahallesi’nde bulunan Resmi Daireler Kampüsü’nde 3-4 ekim Dünya Yürüyüş Günü nedeniyle stant açılarak etkinlik düzenlendi. Obezitenin azaltılması kapsamında, toplumda sağlıklı beslenme alışkanlıklarının geliştirilmesine yönelik ücretsiz beden kitle endeksi ölçümü yapılan satanda, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Sait Faik Abasıyanık Okulu öğrencilerinin de destek verdiği etkinliğe, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Vali Yardımcısı Bekir Dınkırcı, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ali Güvey, Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Serdar Değirmenci, başkan yardımcıları, sağlık çalışanları ve resmi dairelerde görev yapan personel katıldı. Hareketli yaşamın insan sağlığına olumlu katkılarının anlatıldığı etkinlikte, vatandaşlara ücretsiz kanser taramaları ve aile hekimliklerinde uygulanan check-up uygulamaları hakkında bilgiler verildi.

Kampüste açılan stantta bilgilendirme çalışmaları gün boyu devam ederken, Vali İrfan Balkanlıoğlu ve protokol üyelerinin katılımıyla Resmi Daireler Kampüsü’nde farkındalık oluşturmak amacıyla, “Sağlık İçin Her Gün 10 bin Adım” temalı yürüyüş düzenlendi. Öğrenciler ve sağlık çalışanlarının katılımıyla gerçekleşen yürüyüşte “Sakın geç kalma erken gel”, “Kanserden korkma”, “Erken teşhis hayat kurtarır” yazılı pankartlar taşınarak, yürüyüşü takip eden vatandaşlara mesajlar verildi.

Etkinliğe katılan İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü, hareketsiz yaşamın modern toplum için en önemli sağlık problemi haline geldiğini dile getirerek, meme ve kolon kanserinin yaklaşık dörtte biri ile diyabet ve iskemik kalp hastalığının üçte birinin ana nedeninin hareketsizlik olduğunu ifade etti. Öğütlü “Bu amaçla halkımızı ve gelecek nesillerin teminatı çocuklarımızı bilinçlendirerek yaşam tarzı edindirmek başlıca görevimizdir. Her birimiz evimize, işyerimize, ofiste basit egzersizler yaparak, kısa mesafeleri yürüyerek, asansör yerine merdiveni tercih ederek, beden ve ruh sağlığımızı koruyucu basit hareketler yapabiliriz” dedi.