Filistin’de yaşanan insanlık dramında mağdur olanlar için başlatılan yardım kampanyalarına anlamlı bir destek de Sakarya’dan geldi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Sakarya Çocuk Evleri Sitesi’nde koruma ve bakım altında bulunan çocuklarımız harçlıklarının bir kısmını Gazze’ye bağışladı.

Kardeş Filistin halkının, özellikle de oradaki kardeşlerinin katledilmelerine sessiz kalmamak, onların ihtiyaçlarının karşılanmasında kendilerinin küçük de olsa katkı sağlamak amacıyla Camili Mahallesindeki Çocuk Evleri Sitesi bünyesinde bir yardım kampanyası başlattılar. Kampanya kapsamında burada kalan çocuklar harçlıklarının bir bölümünü Gazze için topladılar.

Kampanya sonunda topladıkları paraları,  kuruluş müdürü Mehmet Yıldız ve öğretmenleri ile birlikte, Başbakanlık tarafından başlatılan, Gazze Şeridi'nde barınma, açlık, susuzluk ve sağlık problemleri yaşayan Filistinlilere yönelik yardım kampanyasına gönderilmek üzere Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Kerem Toprak’a teslim ettiler.

harcliklarini_gazzeye_bagisladilar2.jpg