Edinilen bilgiye göre TEM Otoyolu Arifiye mevkiinde meydana gelen olayda Kütahya’dan aldığı harç yükünü, Çorlu’ya götürmek üzere yola çıkan Yıldırım Ö. idaresindeki 43 FD 495 çekici plakalı TIR, TEM Otoyolu Arifiye mevkiinde yanmaya başladı. Sürücüsünün son anda farkettiği ve yangın söndürücü ile söndürmeye çalıştığı yangın, kısa sürede büyüyerek TIR’ın çekici kısmını tamamen kapladı.
TIR sürücüsü ve yangını gören vatandaşların haber vermesiyle olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın kısa sürede söndürülerek soğutma çalışmaları yapıldı. Çıkan yangın sonrası TIR’ın çekici kısmı tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi.

TIR sürücüsü Yıldırım Ö. seyir halindeyken sağ taraftan dumanlar ve hemen sonrasında alevler yükseldiğini söyleyerek; “Kütahya’dan aldığımız harç yükünü, Tekirdağ’ın Çorlu ilçesine götürüyordum. Arifiye mevkiinde, çekicinin sağ tarafından dumanlar ve alevler yükseldiğini fark ettim. Hemen TIR’ı emniyet şeridine çektim. Yangın söndürücü ve su dolu şişelerle yangını söndürmeye çalıştım fakat alevler öyle çabuk yayıldı ki, kendimi zor kurtardım. Sonrasında da bu hale geldi” dedi.

Olay yerine tedbir amaçlı olarak sağlık ekipleri de sevkedilirken, yangın nedeniyle bir süre kapanan otoyol, soğutma çalışmalarının ardından kontrollü olarak trafiğe açıldı. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.