Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Büyükşehir Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısının ardından oturumu takip eden Sakarya Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi öğrencileri ile bir araya geldi. Meclis Toplantı Salonunda gerçekleşen görüşmede Başkan Toçoğlu meclisin yapısı, işleyişi, kurumsal mevzuat ve yönetim stratejilerine ilişkin üniversite öğrencilerine bilgiler verdi. Toçoğlu Yerel Yönetimler dersi kapsamında meclise katılan öğrencilerin sorularını da cevaplandırdı.


 
“Siyasetten uzak olmayın”
Öğrencilere kendilerini geliştirmelerini ve siyasete girmelerini tavsiye eden Toçoğlu, “Millete birebir hizmet etmenin yolu siyasetten geçer. Halka en yakın hizmet alanı siyasettir. Siyasetten uzak olmayın. Eğer düzgün olanlar bu işten uzak dururlarsa düzgün olmayanlar bu işi yaparlar. Çok okumalısınız. Siyaset büyük ölçüde kendini yetiştirme meselesidir. Amaçladığınız şeyler medeni cesaretinize bağlı. Oturduğunuz yerden kimse size ‘gel şunu yap’ demez. Sosyal bir insan olmayı becerirseniz başarılı olursunuz” diye konuştu.


 
“Şehrin emanetçisiyiz”
Toplantıda meclisin işleyişiyle ilgili öğrencilerin sorularını da cevaplayan Başkan Toçoğlu, “Meclisin işleyişinde şeffaf olma taraftarıyız. Bizler vicdanlı insanlarız. Eğer muhalefet Sakarya’ya faydalı, doğru bir itiraz ya da öneri getirirse biz mecliste çoğunluğa da sahip olsak bunu dikkate alırız. Bizler şehrin emanetçisiyiz. Şehir için iyi olanı yapmak vazifemiz. Bu konuda tüm kesimlerin yapıcı eleştirilerine açığız. Burası şehrin en önemli kararlarının alındığı meclistir. Kapımız Sakarya’ya faydası olacak her görüş ve yoruma açıktır. Çünkü biz şunu çok iyi biliyoruz: Bugün hesap vermezsek yarın veririz. O yüzden en iyisini yapmak mecburiyetindeyiz” ifadelerini kullandı.