Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Pistil, “Özel Halk Otobüsü esnafımıza ücretsiz seyahat karşılığı yapılan aylık gelir desteği ödemeleri devam ediyor. Bu kapsamda Kasım ve Aralık aylarına ait 693 bin liralık destek esnaflarımıza ödenmiş oldu. Hayırlı olsun” diye konuştu.
Çalışma ruhsatı şartı
Pistil, “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nca düzenlenen mevzuat çerçevesinde 65 yaş üstü engelli, şehit yakınları ve gazilere ücretsiz seyahat hakkı tanınıyor. Bilindiği üzere çalışma ruhsatı olmayan esnaflarımız ise mevzuat gereği bu haktan faydalanamamaktadır. Esnafımızın gelir desteği ödemelerinden faydalanabilmesi için araçlarını yasa ve yönetmeliklere uygun hale getirerek Büyükşehir Belediyemizden çalışma ruhsatı almaları gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

Bin TL üzeri için
“Ayrıca 6183 sayılı kanun gereği yapılacak devlet yardımlarının bin TL veya üzeri olması durumunda kişilerin Maliye Bakanlığı’na bağlı tahsil dairelerinden vadesi geçmiş borç durumunu gösteren belgenin alınması zorunluluğu bulunmaktadır. Aylık bin TL üzerinde gelir desteği alacak esnaflarımızın vergi dairelerinden alacakları borcu yoktur  yazılarını Büyükşehir Belediyemizin Giderler Şube Müdürlüğü’ne iletmeleri gerekmektedir. Ardından ödemelerini alabilirler.”