Sakaryaspor’un olağanüstü kongresinde AK Parti Sakarya Milletvekilleri ile belediye başkanlarının isimlerinin yer aldığı liste kongrede kabul edildi. Ancak, listede yer alanların konudan habersiz oldukları ortaya çıktı.

Evin’in listesinde yer alan isimlerden AK Parti Sakarya Milletvekili Şaban Dişli, konudan habersiz olduğunu söyledi. Dişli, “Biz böyle bir şeyi tasvip etmiyoruz. Bu listeden haberim yok. Genel Başkanımız da böyle bir duruma izin vermiyor. Beni Beşiktaş yönetim kuruluna da yazıyorlardı. Ancak Başbakan bu konuya izin vermedi. Bizim daha yoğun işlerimiz var. Bu tarz işlere ayıracak vaktimiz yok. Ben listeye girmek için onay vermedim. Bundan sonra ne gerekiyorsa yapacağız. Bu konuda bir zorlama olduğuna inanıyorum. Kabul etmezsek bir yanda Sakaryaspor var, kabul etsek işlerimiz” dedi.

Sakaryaspor Olağanüstü Genel Kurulu’nda Başkan Adayı Halit Evin’in açıkladığı listede yer alan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu da konuyla ilgili yaptığı açıklamada,  “Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Milletvekillerimiz ve İlçe Belediye Başkanlarımız ile birlikte bugüne kadar Sakaryaspor’a gerekli destek sağlanmıştır. Bugün gerçekleşen Sakaryaspor Olağanüstü Genel Kurulu’nda Başkan Adayı Halit Evin’in sunduğu listede benim adımın da yer alması tamamen bilgim dışındadır. Konuyla ilgili olarak bana, milletvekillerimize ve ilçe belediye başkanlarımıza hiçbir haber verilmemiştir ve herhangi bir şekilde onayımız alınmamıştır. Ayrıca Belediye Kanunu’nun 37. maddesinin 2. fıkrasında Büyükşehir Belediye Başkanlarının profesyonel bir spor kulübünde başkan ve yönetici olarak yer alamayacağı kanunda açık bir şekilde ifade edilmiştir. Hal böyleyken, gerek benim gerekse AK Parti Sakarya Milletvekillerimiz ile belediye başkanlarımızın haberi ve rızaları olmadan yapılanlar asla tasvip edilemez. Bu şekilde hazırlanan liste uygun düşmemiştir. Hangi maksatla yapıldığını bilmediğimiz bu davranış en ince detaylarıyla tarafımızca değerlendirilecektir. Sakarya Büyükşehir Belediyesi, kurumsal olarak hukuki sınırlar çerçevesinde Sakaryaspor’a dün nasıl destek verdiyse yarın da destek vermeye devam edecektir” dedi

Hendek Belediye Başkanı Ali İnci de, konudan habersiz olanlardan. İnci, “Biz Sakaryaspor’a her zaman destek oluruz. Ama böyle bir oluşum içinde olamayız. Benim de konudan haberim yoktu. Ben de sizden duyuyorum” diye konuştu.

SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul da, “Sakaryaspor’un  yönetimi olarak  Sayın Halit Evin’in açıkladığı liste ile ilgili önceden  Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi ile herhangi bir görüşme yapılmamıştır.  Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası bütçesinden kanun gereği maddi yardım yapılamamaktadır.  Böyle bir imkanımız olmaması nedeniyle yönetimde yer almamızın anlamı kalmamaktadır. Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası olarak daha önce olduğu gibi  yönetimin şahsi gayretleriyle, üyelerimizle Sakaryaspor’un yanında olacağımızı belirtiriz. Türkiye’ye mal olmuş önemli sportmen isimler yetiştiren Sakaryaspor ‘un başarılı günlerine dönmesi açısından yapılan girişimlerin sonuca ulaşmasını arzuluyoruz. Sakaryaspor ile gelen başarı,  iş dünyamızı ve katma değerimizi de artıracaktır Kombine bilet alımı, reklam verme ve sponsorluk destekleri için önceki Sakaryasporyönetimiyle  el ele çalıştık. Sanayici ve tüccar üyelerimizi Sakaryaspor’a destek olmaları yönünde gayretlerimizi sürdüreceğiz” dedi.

Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk de, “Listeye konulduğumdan haberim yok. O listede yer alan arkadaşlarımızın da haberdar olmadığını öğrendik. Listede yer almak konusuna da sıcak bakmıyorum” dedi.