Sendika Başkanı Mehmet Mesut Gökdemir, Özel Sözleşmeli Personel statüsünün yıllarca mücadele verdikleri kazanılmış hakları ortadan kaldırdığını dile getirdi.
Gökdemir, “Uzun süreden beri ülkemizin kanayan bir yarası haline dönüşen ve artık sürdürülemez hale gelen Taşeron İşçiliği ile ilgili gerek Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in gerekse de sendikamız HİZMET-İŞ’in sürdürdüğü mücadelede önemli mesafeler alınmıştı. Ancak, 2016 Mart ayında Hükümet tarafından yapılan açıklamada taşeron işçilerin Özel Sözleşmeli Personel(ÖSP) adı altında, işçi statüsünden çıkarılarak yeni bir statü öngörüldüğü ifade edilmişti. Bu açıklama işçi arkadaşlarımızın beklentilerini karşılamamış, umutlarını söndürmüştür.
Bu gelişmeler üzerine mücadelesini sürdüren Konfederasyonumuz ve Sendikamızın Başbakanlık ve ilgili bakanlıklar nezdindeki girişimleri/önerileri sürdürülerek, sorunun temelden ve kalıcı bir biçimde çözüme kavuşması için mücadelemiz devam etmiş ve etmektedir.
Halen Hükümetçe üzerinde yeniden çalışmalar yapılan sisteme ilişkin bir kez daha ifade ediyoruz ki; artık sürdürülebilir olmayan Taşeronluk Sisteminden ve düşünülen Özel Sözleşmeli Personel (ÖSP) sisteminden acilen vazgeçilmelidir. Yıllarca mücadele verdiğimiz kazanılmış haklarımızı ortadan kaldıran Özel Sözleşmeli Personel statüsünü asla kabul etmiyoruz. Taşeron işçilerin, toplu iş sözleşmeli, iş güvenceli, insan onuruna yaraşır iş ortamına kavuşmaları için hiçbir ayırım yapılmadan tüm taşeron işçiler kamuda kadrolu işçi olarak istihdam edilmelidir!
Bu konuda yeni düzenlemelerde etkin ve sonuç alıcı olabilmemiz için; dilekçenin tüm üyelerimizce imzalanarak Şubelerimize ulaştırması gerekmektedir. İmzalayacağınız dilekçeler toplu olarak Başbakanlık ve ilgili Bakanlıklara sunulacaktır” dedi.