Hak-İş Konfederasyonu Sakarya İl Temsilcisi ve Hizmet-İş Sendikası Sakarya Şube Başkanı Mehmet Mesut Gökdemir, Yönetim Kurulu üyeleri, Hak-İş’e bağlı Şube Başkanları ve 15 Temmuz akşamı Sakarya Valiliği'nin önünde darbeci bir asker tarafından vurularak gazi olan Hizmet-İş sendikası üyesi Nurettin Tulum, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş'u ziyaret etti. Yapılan ziyarette Mesut Gökdemir; “Milletimizin birlik ve bütünlüğüne, devletimizin bekasına, demokrasi ve cumhuriyetimizin varlığına kasteden, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin içine sızmış bir grubun 15 Temmuz 2016 gecesi düzenlediği darbe girişimini lanetliyoruz” dedi. Gökdemir; "Sakarya Valimiz, Sakarya büyükşehir Belediye Başkanımız, Sakarya İl Emniyet Müdürümüz ve darbeye karşı dik duruşunu gösteren tüm kamu, özel sektör, sivil toplum kuruluşlarımız ve Sakaryamızın cesur, asil, fedakar halkımıza şükranlarımızı sunuyoruz" açıklamamsında bulundu.

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkan ve Temsilcilerini kabulünde, 15 Temmuz gecesinde Sakaryalıların bir kahramanlık destanı yazdığını belirterek; “Sakaryalı hem şehrilerimize teşekkür ediyorum. Sakarya halkı darbecilerin devletten gaspettikleri silahların karşısında göğsünü siper ederek, onlara geçit vermemiştir. Sakarya darbecilere karşı gerekeni yapmıştır. Dış güçlerin taşeronu olarak kanlı darbe girişimini yapan FETÖ teröristleri devletimizi ele geçirmek, milletimizi köleleştirmek, demokrasiyi ve hukuku ortadan kaldırmak, Türk Silahlı Kuvvetlerini de tahrip etmek istemişler. Ancak Aziz Milletimiz yekvücut olarak bu işgale izin vermemiş, istiklaline ve istikbaline sahip çıkmıştır. Milletimiz bir bütün halinde tek bayrak, tek vatan, tek millet, tek devlet olarak ebediyete kadar bu coğrafyada hür ve bağımsız bir şekilde istikrar içinde yaşamaya devam edecektir. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız. Allah yar ve yardımcımız olsun. Hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Vali Coş, Hak-İş’in bütün teşkilatı ve üyeleriyle birlikte demokrasinin ve milli iradenin yanında ve meydanlarda olduklarını belirterek Hak-İş'e teşekkür etti.

Düzenlenen ziyaret sonunda Hak- İş Konfederasyonu Sakarya İl Temsilcisi ve Hizmet-İş Sendikası Sakarya Şube Başkanı Mehmet Mesut Gökdemir, Vali Coş'a Kur'an-ı Kerim ve çeşitli hediyeler taktim etti.