Hizmet-iş Sendikası, üyelerin ve Hak-İş’e bağlı Özçelik-iş Sendikası Şube Başkanı Rıfat Kurt, Özgıda-iş Sendikası Şube Başkanı Hayati Özer ve Özsağlık-iş Sendikası İl Başkanı Ahmet Kamil Bilgin’in katılımı ile kan verme etkinliği düzenledi. Hizmet-iş Sendikası Genel Merkezi tarafından organize edilen kan verme etkinliği Türkiye’nin 81 ilinde eş zamanlı olarak gerçekleştirdi.


Kan verme etkinliğini Sakarya’da düzenleyen Hak-iş Sakarya İl Başkanı ve Hizmet-iş Sendikası Sakarya Şube Başkanı Mehmet Mesut Gökdemir yaptığı açıklamada, “Kan, kaynağı insan olan hiçbir şekilde üretilemeyen bir ihtiyaç ve önemi çok büyük bir gerekliliktir. Yaklaşık yılda 2 milyon insanın kana ihtiyaç duyduğu ülkemizde, kana ihtiyaç duyulduğunda birilerini aramak gerekmektedir. Bu nedenle kan verme alışkanlığı vatandaşımızın rutin hale getirdiği bir alışkanlık, bir görev algısında olmalıdır. Ayrıca kan vermek sağlıktır. Hepimizin bildiği üzere kan verme işlemi vücudun kan üretmesine yardımcı olmaktadır.  Kan bağışı sadece kendimizi değil, ihtiyaç sahiplerini yani kana acil ihtiyaç duyan vatandaşlarımızın iyiliği için atılmış bir adımdır. Kısacası bizim diğer insanları diğer insanların bizi düşündüğü toplumsal bir yardımlaşmadır. Ülkemizde yardımlaşma kültürü vazgeçilmez bir haslettir. Ancak kan bağışları istenilen seviyede değildir.  Bunun için biraz daha yolumuz var. Kan bağışı alışkanlığı edinmemiz gereken bir alışkanlık hatta bir zorunluluktur. Türk Kızılay’ı ve Sivil Toplum Kuruluşlarının bu konudaki çalışmaları da kan bağışının artmasına yardımcı olmuştur. Ve ülkemizde kan bağışı belirli bir noktaya gelmiştir. 
Kan bağışının yeterli bir seviyede olmaması sadece devletin ya da kurumların değil tüm ülkenin genel problemidir. Bu toplum olarak el ele verip çözmemiz gereken bir konudur. Önce sağlık çalışanlarının kan bağışına verdikleri önemi toplumun bütün kesimlerine, eğitim kurumlarına, STK’lara ve toplumun her kesimini ayrı ayrı bilgilendirip teşvik ederek çözülmesi gereken bir konudur diye düşünüyorum” dedi.