Sakarya Hak-iş İl Başkanlığının sekiz delegasyon ile temsil edeceği Genel Kurulda 5 Hizmet-iş Sendikasının, 2 Özgıda-iş Sendikasının ve bir Özçelik-iş Sendikasının delegesi bulunuyor. 9 Temmuzda Ankara’da olacak olan delegelerin 12 Temmuzda Sakarya’da olması bekleniyor Ayrıca Sakarya’dan Hak-iş’e bağlı sendikaların üyelerinden yaklaşık üç yüz kişinin programa katılması bekleniyor. 

Hak-iş İl Başkanı ve Hizmet-iş Şube Başkanı Mehmet Mesut Gökdemir yaptığı açıklamada 14. Genel Kurulunun Hak-iş ailesine hayırlı olmasını temenni ettiğini söyleyen Gökdemir, “Hak-iş ailesi olarak yapacağımız Genel Kurulumuz geçmişte olduğu gibi demokrasi ve barış içinde yapılacaktır. “Emek, Demokrasi, Özgürlük, Adalet İçin İleri” temasıyla yapacağımız 14. Olağan Genel Kurulumuzun ülkemize ve çalışma dünyasına hayırlı olmasını diliyoruz. Sakarya’dan yaklaşık üç yüz arkadaşımız ile katılacağız. Şimdiden tüm arkadaşlarımıza hayırlı yolculuklar diliyoruz. Allah kazasız belasız gidip gelmeyi nasip etsin.
Sakarya Hak-iş İl Başkanlığı olarak Genel Kurulumuzda Sakarya’mızı 8 delege ile en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağız. 14. Olağan Genel Kuruluna kadar Hak-iş’in üyeleri ile birçok başarıya imza attık. Bu başarılar üyelerimizin gücüyle gerçekleştirildi. Bunun en iyi örneği taşeron sorununun bitirilmesidir.  696 KHK ile taşerondan kadroya geçen işçi kardeşlerimizin elbette bazı sorunları var. Biz mücadeleye devam ediyoruz. 696 KHK ile kadroya geçen işçi kardeşlerimizin sorunlarını geçtiğimiz günlerde Sayın Genel Başkanımız, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımıza iletti. Umuyoruz en kısa sürede istediğimiz sonuca ulaşırız. Bu dileklerle tekrar Genel Kurulumuzun Ülkemize ve tüm çalışma hayatına hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.