Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk’ün de eşlik ettiği ziyarette Büyükesenceli Hafız Hasan Hoca ile röportaj gerçekleştirilirken kendisini tanıyan komşularından da Hasan Hoca ile ilgili değerlendirmeler alındı. Röportaj sırasında öğlen namazı ezanının okunması ile birlikte camide cemaate namaz kıldıran 107 yaşındaki Hafız Hasan Hoca dinçliği, sağlığı ve hafızası ile TRT çekim ekibine adeta parmak ısırttı.

Hafız Hasan Hoca’nın bölge halkı ve Türkiye için çok büyük bir değer olduğunu belirten Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk; “Büyükesenceli Hafız Hasan Hocamız bir asır boyunca Büyükesence’de ve Sakarya’nın her yerinde hafız yetiştirerek bu milletin çocuklarına Kuran öğreterek ve din dersi vererek ömrünü bu yola vakfetmiştir. Hafız Hasan Hocamız zor zamanlarda yaşamış asırlık bir çınardır. Onun hayatına baktığımızda kendini hangi şartlar olursa olsun hizmete adadığını, evlatlarımızı Kur’an ile tanıştırmak için çaba sarf ettiğini görürüz. Kendisine afiyet ve sıhhatler diliyorum” dedi.

hafiz_hasan_hoca_trt_haberde_2.jpg

TRT Haber Muhabiri Evren Ünal’ın sorularını yanıtlayan Başkan Öztürk, TRT Haber ekibine bu önemli değerin tanıtılmasında katkı sağladıkları için teşekkür etti.