Sakarya Barosu’nun yeni başkanı Recep Hacıeyüpoğlu, törenle mazbatasını aldı. Mazbata töreninde gündemdeki konulara da değinen Hacıeyüpoğlu öncelikli çalışmalarının Adliyenin şehir merkezine olan uzaklığı ve yapılması planlanan baro binası olduğunu söyledi.

Sakarya Adliye Sarayı, Baro Salonu’nda yapılan devir teslim töreninde İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Aygün Engün’ün elinden mazbatasını alan Baro Başkanı Recep Hacıeyüpoğlu, törende yaptığı konuşmada hem baro, hem de Sakarya için güzel çalışmalar yapacaklarını ifade etti. Hacıeyüpoğlu, “Yeni adliyemizin fiziki özelliği, şehir merkezine olan uzaklığı ve ihtiyaç olan baro binası konusu bizim önceliklerimiz arasındadır. Hakimler, savcılar ve avukat arkadaşlarımızla birlikte uyum içinde çalışacağız” dedi.

İdarenin devamlılığına önem verdiklerinin altını çizen Başkan Hacıeyüpoğlu, eski Başkan Nihat Nalbantoğlu’nun kazanımlarının kendileri için kar olarak kalacağını belirterek, “Evet, arkadaşlarımızın ortak şikayeti adliyemizin fiziki yapısı ve merkeze olan uzaklığıdır. Bunun yanında baro binası için Adapazarı Belediyesi’nin 1000 metrekarelik yer tahsisi konuları bizim gündemimizde yer alacak” diye konuştu.

Mazbata töreninin ardından başkanlık makamında bir araya gelen eski başkan Nalbantoğlu ve yeni başkan Hacıeyüpoğlu, baronun faaliyetleri konusunda istişarenin önemine dikkat çektiler. 2 yıldır sürdürdüğü görevi Başkan Recep Hacıeyüpoğlu’na bıraktıklarını kaydeden Sakarya Barosu eski Başkanı Avukat Nihat Nalbantoğlu, “Artık emaneti yeni ellere teslim ediyorum. İnşallah baro daha da ileriye gidecektir” dedi.

Konuşmaların ardından Nihat Nalbantoğlu, Başkan Recep Hacıeyüpoğlu’na çiçek takdim ederek makam koltuğunu devretti.