Edinilen bilgilere göre, Akyazı ilçesinde yaşayan Sinan K. isimli şahıs, 2014 yılının Mayıs ayında A Haber’in internet sitesinde CHP milletvekili Mahmut Tanal’ın polise bir eylemden dolayı tokat attığını görünce habere yorum yaptı.

Sinan K, “Bir milletvekili devletin polise nasıl tokat atar? Okuduğum haberdeki durum çok zoruma gitti. Bizim oylarımızla seçtiğimiz bir vekil devletin polisine tokat atıyor. Bugün bir baba oğluna bile yapmaktan kaçındığı bu davranışı, bir milletvekili polise reva görüyor. Bu düşüncelerle bende tepkimi göstermek adına internet sitesinde gördüğüm bu haberin altına yorum yaptım. Yazdığım yorumdan sonra bana gönderilen mahkeme celbinde milletvekili Mahmut Tanal’ın avukatı aracılığı ile beni mahkemeye verdiğini öğrendim. Çıkarıldığım mahkemede o anki haberin etkisinde kalarak ve yukarıda belirttiğim düşüncelerle fevri davrandığımı belirterek CHP Milletvekili Mahmut Tanal’dan özür diledim. Ancak görülen mahkeme sonunda bin 500TL’si avukat masrafları olmakla toplam 6 bin 500TL tazminat ödemeye mahkum edildim” dedi.

Sabıkası olmadığı için cezasının 5 yıl ertelendiğini belirten Sinan K., “Yani 5 yıl içerisinde aynı tipte bir suça karışırsam tekrardan bu tazminatı ödemem gerekecek. Tam da bir daha böyle bir suç işlemem diye düşünürken verilen cezadaki avukat ücretini ödemem gerektiğini öğrendim. Ben part-time işlerde çalışarak geçimimi sürdürüyorum. Sabit bir aylığım bile yokken, üstelik mahkeme aracılığı ile pişman olduğumu ve kendisinden özür dilediğim Milletvekilimizden beni affetmesini istediğim halde yine de bin 500TL avukat ücretini ödemem isteniyor. Bu parayı da ödeyecek ne gücüm var ne de imkanım. Mağdurum. Vekilimizin beni affetmesini veya olumlu bir yanıt vermesini bekliyorum” diye konuştu./ akyazihaber.com