AK Gençlik, yaz akşamlarında serinlemek için park ve yeşil alanlara akın eden vatandaşları açık hava sineması ile buluşturuyor. Daha önce Adapazarı Kent Park’ta kurulan beyaz perde bu kez 12 Ağustos Pazar akşamı saat 20.30’da Erenler Sakarya Park’ta kurulacak.

AK Parti Sakarya İl Gençlik Kolları Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Birimi tarafından hayata geçirilen “Yazlık Sinema” etkinliği hakkında bilgi veren Birim Başkanı Burhan Bingül, “Yazlık Sinema ile Sakarya halkının ailesiyle birlikte keyifli bir şekilde vakit geçirmesinin yanı sıra günümüzde unutulmaya yüz tutmuş açık hava sineması geleneğini tekrar canlandırmayı amaçlıyoruz. Yazlık Sinema heyecanı Rıfat Ilgaz’ın aynı adlı romanından uyarlanan, başrollerinde Münir Özkul, Tarık Akan, Halit Akçatepe, Kemal Sunal ve Adile Naşit gibi Türk sinemasının duayenlerinin yer aldığı unutulmaz serinin ilk kuşağının ilk filmi Hababam Sınıfı ile 12 Ağustos Pazar akşamı saat 20.30’da Sakarya Park’ta devam edecek. Geleneği yaşatmak adına film gösterimi sırasında seyircilerimize genç kardeşlerimizle birlikte hazırladığımız patlamış mısır ikramında bulunacağız” dedi.

“Nostaljik geleneğini yaşatıyoruz”

AK Parti Sakarya İl Gençlik Kolları Başkanı Murat Salih Başer de sıcak yaz akşamlarında Sakaryalıların hoşça vakit geçirmelerini istediklerini belirterek, “Açık hava sineması geçmişte çok sık rastlanan bir eğlenceydi gelişen teknolojiyle birlikte maalesef bu gelenek de unutulmaya yüz tuttu. AK Gençlik olarak artık bir nostalji haline gelen bu geleneği genç nesillere de en azından zaman zaman da olsa yaşatmak ve bu gibi sosyal faaliyetler aracılığıyla yeni genç kardeşlerimize ulaşarak tanışmak amacıyla bu uygulamayı başlattık. Perdesinden projeksiyonuna, patlamış mısırları evlerinde hazırlayarak paketleyen arkadaşlarımıza kadar bu keyifli proje için emeği geçen, katkı sağlayan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Tüm Sakarya halkını birlikte nostaljik ve keyifli bir akşam geçirmeye davet ediyoruz” diye konuştu.