İki haftada bir Pazartesi günleri Mimar ve Mühendisler Grubu (MMG) Sakarya Şubesi’nde gerçekleştirilen “Biz Bize Konuşmaların” bu haftaki konuğu sektörün önde gelen isimlerinden Elektrik ve Elektronik Mühendisi Levent Ulusoy oldu.

Konuyla ilgili açılış konuşması yapan Mimar ve Mühendisler Grubu Sakarya Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Fatih Taşkın; “Günümüzde güvenlik sistemlerinin hayatımıza ne derece katkı sağladığı ve teknolojinin yaşamımızda ne denli yer aldığı ve ne kadar hayatımızda kolaylık ve güven sağladığı hakkında bilgilerini paylaşmak üzere konunun uzmanı, üyemiz Levent Ulusoy’dan dinlemek için burada toplandık” dedi.

Güvenlik sistemlerinin önemi

Taşkın’ın ardından söz alan Elektrik Elektronik Mühendisi Levent Ulusoy, güvenliğin, insan ihtiyaçları sıralamasında ikinci sırada sınıflandırıldığını ve güvenlik ihtiyacının; birinci sıradaki yeme içme gibi temel fizyolojik ihtiyaçların hemen ardından önem arz etmekte olduğunu dile getirdi.

Türkiye’de 3,5 milyar dolarlık büyüklüğe ulaştığı tahmin edilen güvenlik pazarının, akıllı teknolojilerle büyüdüğünü kaydeden Ulusoy, bu alandaki global pazarın yılda ortalama yüzde 7 büyürken, Türkiye’deki büyümenin yüzde 10’a ulaştığını sözlerine ekledi.

Evde ve işyerinde kurulan güvenlik sistemlerinin internet üzerinden kontrol edilebildiğini belirten Ulusoy, “Teknoloji güvenliğin beynidir, kalbidir. Günümüzde internet ve elektrik, güvenlik sistemlerinin can damarıdır. İnsanlar internet üzerinden kurmuş oldukları güvenlik sistemlerini istedikleri yerden çok rahat bir şekilde kontrol edebiliyor ve gerekli tedbirleri alabiliyorlar. Güvenlik kameralarının her yerde olması olayların daha erken çözümü ve müdahale konusunda en büyük desteği veriyor” dedi.

Güvenlik sistemleriyle ilgili birçok alanda kapsamlı hizmet seçeneklerinin olduğunu, bunlardan birinin de akıllı ev sistemleri olduğunu ifade eden Levent Ulusoy, bu aletlerle ilgili olarak da, “Akıllı ev sistemleri sayesinde insanlar evindeki yâda iş yerlerindeki elektrik, su, doğalgaz ve güvenlik araçlarını istedikleri şekilde ayarlayabiliyorlar. İnsanlar şehir dışına çıktıklarında suyu açık mı bıraktım, doğalgazı kapatmış mıydım, elektrikleri söndürmüş müydüm gibi kaygılandırıcı, şüpheli durumlarda internet üzerinden bunların hepsini kontrol edebiliyor ve rahatlıyorlar” şeklinde bilgi verdi,

Programın sonunda Mimar ve Mühendisler Grubu Sakarya Şubesi adına yöneticiler tarafından; verdiği bilgilerden dolayı Elektrik ve Elektronik Mühendisi Levent Ulusoy’a teşekkür belgesi takdim edildi.