Güvenlik-iş Sendikası Sakarya İl Başkanlığı tarafından SAÜ’de güvenlik görevlilerine yönelik düzenlenen iftar yemeğine Sendikanın Genel Başkanı Ömer Çağırıcı, Genel Sekreter Ahmet Durcuk, Genel Teşkilat Sekreteri Caner Yılmaz, Genel Merkez Yönetim Kurulunu temsilen Genel Merkez Denetleme Kurulu Başkanı Serkan Tenk, Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Ramazan Palak, Türk İş Sakarya Şube Başkanı Cemal Yaman, İstanbul, Kocaeli, Düzce, Bilecik, Eskişehir ve Balıkesir Sendika İl Başkanları katıldı.
Çok sayıda güvenlik personelinin katıldığı iftar yemeğinde konuşan Güvenlik-iş Sendikası Genel Başkanı Ömer Çağırıcı, özel güvenliğin hayatın her alanında yer aldığını söyledi.



Çağırıcı, “Güvenlikçiler olarak can, mal hatta namus koruyoruz. Biz böyle önemli işleri yaparken niye bizim sesimizi hiç kimse duymuyor? Yasal boşluklar nedeniyle hak ettiğimiz değeri göremiyoruz” dedi.
Türkiye genelinde üye sayılarının 30 bini bulduğunu ifade eden Genel Başkan Çağırıcı, “Yaklaşık 250'nin üzerinde de bizim toplu iş sözleşmelerimiz var. Yani artık özel güvenlik görevlileri toplu iş sözleşmeli bir hayata geçti. Bugün Türkiye'de 320 bin özel güvenlik var. Bunun yaklaşık 180 bini kamu kurum ve kuruluşlarında çalışıyor. Bu 180 bin içerisinde 80 bin özel güvenlik görevlisi sendikalı. Yani 120 bin daha özel güvenlik görevlisi bugün maalesef sendikalı değil. İşte bu özel güvenlik görevlilerinin de sendikalaşmasında, toplu sözleşmenin birinci dönemini bitirdik. Tüm yönetimi özel güvenliklerden oluşan, tüm teşkilatı özel güvenliklerden oluşan sendika biziz. Biz, tavandan örgütlenmiyoruz; tabandan örgütleniyoruz” diye konuştu.