Güvenlik ve Savunma İşçiler Sendikası Anadolu Şube Teşkilat Sekreteri Güven Aramak, yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi, “Bu durum özel güvenlik görevlileri için gerçekten çok aşağılayıcı ve moral bozucu bir durumdur. Bununla ilgili daha önce de dile getirdiğimiz gibi güvenlik ve savunma iş kolunun bir insanın doğumundan ölümüne kadar tüm sürecinde rol alan tek meslek olduğunu belirterek, meslek çalışanlarının görmezden gelinmemesi ve toplum nezdinde itibar ve saygınlığının artırılması ve 5188 Sayılı kanuna tabi görev yerinde polisle aynı yetkiye sahip belirli eğitim ve şartlara haiz insanların yaptığı her önüne gelenin bu mesleği yapamadığını bir türlü anlatamadık. İnsanlara Bekçi kelimesinin her defasında yanlış olduğunu vurgulaya vurgulaya öğretmeye çalıştık. İnsanlar bekçi demeyi bıraktılar, güvenlikçi ya da özel güvenlikçi demeye başladılar. Türkiye’de aktif 283 bin güvenlik görevlisi bulunmakta. Bu sayı emniyet görevlilerinin sayısından daha fazladır. Sadece kamuda 170 bine yakın güvenlik görevlisi vardır. Bu rakamların ciddiye alınması gerekir. Güvenlikçi kelimesini, bu mesleği yapan insanları aşağılamak, hakir görmek, küçük görmek için kullanan insanlar var. Bu şekilde hitap ile itibar kaybı yaşanıyor. Toplumda saygınlık kazanması için güvenlik görevlisi şeklinde hitap edilmesi gerekiyor" dedi.

Aramak ayrıca, güvenlik görevlilerinin büyük sıkıntılarla mücadele ettiğine de dikkat çekerek, "Özellikle hastanelerin acil servislerinde nöbet tutan meslektaşlarımızın derdi çok. Her gün hakarete, darba maruz kalıyorlar. Bu kötü muameleyi yapan yine toplum olarak biziz. Bunun düzeltilmesi lazım" diye konuştu.

İç İşleri Bakanlığı yetkilileri ile görüştüklerini ve sıkıntılarını anlattıklarını söyleyen Güven Aramak, "Devletin şefkatli elinin bize değmesi gerektiğini ilettik. 2004’te çıkan kanuna dayalı taleplerimizi tekrarladık. Sendika olarak ayrıca toplumdaki saygınlığımızı artırmaya yönelik çalışmalar gerçekleştirdik. Bizler devletin emrinde ve milletin hizmetindeyiz. Bizler toplumun güvenliği için rol aldığımızı anlatırsak, itibar ve saygınlığı kazanır, sorunları çözeriz" dedi.

Sendikalarının 35 bin üyesi bulunduğunu da belirten Aramak, "Yaklaşık 27 bin üyemiz kadroya geçti. Geri kalan üyelerimiz kadroya geçemedi. Bunların birçoğu KİT personeli. Bizler kadroya geçemeyen arkadaşlarımız için umutluyuz. Türk-İş bu konuda büyük çaba gösteriyor. Sadece güvenlik görevlilerinin değil, bütün taşeron işçilerin kadroya geçmesi lazım. Uzun yıllardır insanlar kadro bekliyordu" ifadelerini kullandı.