Kazan yaptığı yazılı açıklamasında İç Güvenlik Paketini eleştirerek, Kenan Evren’in de aynı şeyleri söylediğini dile getirdi.

Kazan, “Bugün toplumun hemen her kesiminin nefretini üzerinde toplayan Kenan Evren, 1980’de yönetime el koyduğunda yaptığı konuşmada, kaybolan devlet otoritesinden bahsetmekte, vatan ve milletin mutluluğundan ve milletin menfaatinden dem vurmakta, bu uğurda hayatını ortaya koyduğunu, ancak bunun aksini söyleyebilecek kötü niyetli darbe karşıtlarının her zaman olabileceğini ifade etmekteydi. Ve bugün içinde olduğumuz 2015 yılında ‘kamu düzeninin yeniden tesisi’ gibi hemen hemen 1980 darbesinin aynı bahanesiyle ‘iç güvenlik paketi’ başlığı altında yeni bir sıkıyönetim yasası çıkartılmak istenmektedir. Öyle görülüyor ki 1980 yılının darbe gerekçeleri 2015 yılının şartlarına uyarlanmış ve yeniden yorumlanmıştır” dedi.

Anayasanın yeniden askıya alınmak istendiğini kaydeden Baro Başkanı Zafer Kazan, “1980 darbesinde askıya alınan Anayasa, bugün 2015 şartlarında yeniden askıya alınmaya çalışılmaktadır. Adı ‘güvenlik paketi’ olan bu sıkıyönetim metni ülkemizi 1980’li yılların sıkıyönetim günlerine geri döndürecektir” diye konuştu.