SEDAŞ Yönetim Kurulu ve İcra Başkanı, Bekir Sami Güven, 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı'nın başlaması dolayısıyla yayımladığı mesajda, “SEDAŞ olarak Doğu Marmara Bölgesinde Kocaeli, Sakarya, Bolu ve Düzce illerinde eğitim kurumlarının ihtiyaç duyduğu enerjinin sürekliliğini sağlamaktan, eğitimde kullanılan enerji ile eğitime sağladığımız katma değerden dolayı onur ve mutluluk duyuyoruz. 2016-2017 eğitim-öğretim yılının enerji dolu, başarılı bir yıl olmasını, öğrencilerimize, öğretmenlerimize, velilerimize ve bütün eğitim camiasına hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.
 
SEDAŞ Yönetim Kurulu ve İcra Başkanı, Bekir Sami Güven, mesajında şunlara yer verdi;
“Geleceği emanet edeceğimiz kuşakların en iyi şekilde yetişmesi, ülkemiz ve insanlık tarihi açısından da büyük önem taşımaktadır. Türkiye'yi daha da ileriye, eğitimli, nitelikli, rekabetçi, çalışkan ve her zaman bilginin takipçisi olmayı ilke edinmiş nitelikli insan gücü taşıyacaktır. Aydınlık Türkiye’nin güvencesi, yine hiç kuşkusuz geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımızdır. Türkiye’nin çağdaş uygarlık seviyesinin üstüne çıkması, çocuklarımızın ve gençlerimizin çağın gereklerine uygun olarak, okul öncesinden üniversiteye en iyi koşullarda yetiştirilmeleri, donanımlı, birikimli, dünyayı takip eden, çağın yeniliklerine hakim bireyler olarak hayata atılmaları  öncelikle mutlu ve başarılı bireyler olmaları açısından kendi gelecekleri, aileleri ve ülkemiz için de büyük önem taşımaktadır.”
 
Güven, SEDAŞ’ın “müşterilerinin güvenli, kaliteli, güvenilir elektrik enerjisine sürdürülebilir erişimini sağlamaları” misyonu kapsamında, elektriğin okulları aydınlatması,  öğrencilerin sınıflarında ve evlerinde elektriği ısı ve ışık olarak, ders çalışırken, deney yaparken güvenle kullanmaları için  7/24 görevinin başında olacağını vurguladı ve “Azimle ve özveri ile çalışan mesai arkadaşlarımızla,  2016-2017 eğitim-öğretim yılının enerji dolu, başarılı bir yıl olmasını, öğrencilere, öğretmenlere, velilere ve bütün eğitim camiasına hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.