Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara hediye edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Serdivan Kale İlkokulu öğrencileri, SEDAŞ İcra Başkanı Bekir Sami Güven’i makamında  ziyaret etti.
Zeynep Hifa Arıca, Naz Yiğit, Efe Ural, Levent Küyük isimli öğrenciler Uzman Rehberlik Öğretmenleri Nermin Kuşcu ile birlikte gerçekleştirdikleri ziyarette SEDAŞ Yönetim Kurulu ve İcra Başkanı Bekir Sami Güven ile  sohbet ettiler.

İcra Başkanı Güven, 23 Nisan dolayısıyla öğrencileri temsili olarak makamına oturttu. Kendilerine gelecekte seçecekleri meslekleri soran Güven, öğrencilerle yakından ilgilendi. Öğrenciler, Bekir Sami Güven ile birlikte, tablet üzerinden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile www.enver.org.tr web sayfalarına girerek elektriğin güvenli ve verimli kullanılmasıyla ilgili sohbet ettiler.
Bekir Sami Güven öğrencilere, “Yakında SEDAŞ olarak elektrik enerjisinin verimli kullanılmasıyla ilgili bir yarışma başlatacağız. Ailelerinizle birlikte katılım sağlamanızı bekliyoruz. Bunu ilk kez sizinle paylaşıyoruz” açıklamasında bulundu.   


Bakanlık yetkilileri de öğrencilerin bayramını kutladı
SEDAŞ İcra Başkanı Güven, “Çocuklar bizlerin geleceği ve yarınlarımızın teminatıdır. Yarınlarda ülkemizin kurumları ve şirketlerinde yönetici, mühendis, öğretmen, avukat, doktor, genel müdür, onlar olacak. Bu makamları onlar yönetecek. Bizlere düşen görev onları bu makamlara en güzel şekilde hazırlamaktır. Bu yüzden çocuklarımız için elimizden gelenin en güzelini yapmak bizlerin görevidir. Bölgede sürdürdüğümüz elektrik dağıtım faaliyetlerimizle sadece günlük hayatın içinde enerjimizle yer almıyoruz. Elektrik enerjisi ile hayatın her alanında yer alıyoruz. Sağlığa, sanayi ve ekonomiye de ve eğitime de enerji veriyoruz.  Biz SEDAŞ olarak her zaman eğitimi destekliyoruz’’ şeklinde konuştu.


ETKB Enerji İşleri Genel Müdür Yardımcısı Murat Tokat ve Elektrik Dağıtım Şirketleri Denetleme Dairesi Başkanı Davut Keleş, SEDAŞ Dağıtım Direktörü Dr. Ersan Şentürk de öğrencilere hoş geldiniz diyerek, eğitim hayatlarında başarılar dilediler ve öğrencilerin 23 Nisan Çocuk Bayramlarını kutladılar. Bekir Sami Güven’in çocuklara verdiği hediyeler ve fotoğraf çekimlerinin ardından öğrenciler SEDAŞ’tan uğurlandılar.