Milli Birlik ve Düşünce Derneği Tanıtım Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Serhat Gür; Genel Merkezde Ortaöğretim gençleriyle bir araya geldi.
Genel Başkan Yardımcısı Serhat Gür; “Bugün burada bizler hafta sonu olmasına rağmen sizin gibi dinamik gençlerle bir arada olmaktan onur ve gurur duyuyoruz. Sizler kafelerde zaman harcamayıp bu sıcak havada burada olmayı tercih ettiniz. Görüyoruz ki gün geçtikçe birlik, beraberliğimiz büyüyor ve bu faktörde en büyük pay siz gençlerindir. Sosyal projelere tek tek imza atıyorsunuz. Bizler sizlerdeki bu enerji karşısında gurur duyuyoruz. Öncelikle bunları niçin yaptığınızın farkındalığını bilmek gerekir.

Vatan aşkı, bayrak aşkı, devlet aşkı, millet aşkı olmadan yaptığınız ve yapacağınız hiç bir çalışmanın faydası olmaz, olamaz. Dünya üzerinde iyiye, güzele dair ne varsa savunan, daima aklın yanında olan bir neslin ülkemize ve hatta tüm dünyaya kazandırılması için çaba gösteriyoruz, göstermeye devam edeceğiz. Sizler dik duruş sergiliyorsunuz genç kardeşlerim. Hepinizi en kalbi duygularımla tebrik ediyorum.

Mevlana'ya atfedilen bir söz vardır; ‘Paranı ver, gönlünü ver ama sırlarını verme. Büyüklerini say, paranı say ama yerinde sayma. İşini beğen, aşığını beğen, eşini beğen ama kendini beğenme. Emek ver, kulak ver, bilgi ver ama sakın boş verme. Fidan büyüt, çocuk eğit, yoksul besle ama kin besleme. Davet et, hayret et, ülfet et, affet ama ihanet etme. Kitap oku, meslek oku, dünyayı oku ama lanet okuma. Sınıfını geç, hayatını seç, rakibini geç ama gülüp geçme. Gönül al, dost al, yoldaş al ama beddua alma. Yaklaş, tanış, konuş ama uşaklaşma. Doğrul, sıyrıl, evril, devril ama eğrilme. Tasalan, seslen, uslan ama paslanma. İtil, atıl, katıl ama satılma.’ Bu altın öğütleri asla unutmayın.

Bizim atamız Sultan Alparslan'dır. Osman Gazi, Orhan Gazi, Yavuz, Fatih'tir. Bizim atalarımız Osmanlıdır, Selçukludur. Cumhuriyet bizim için yeni bir dönem değildir. Selçuklu, Osmanlı, Cumhuriyet bir devamdır. Birilerinin hasta adam olarak görüp geldikleri Çanakkale'yi yedi düvele mezar etmiş bir neslin çocuklarısınız. Bu savaş ana kuzusu 15'lilerin savaşıydı. Ne diyor Gazi Mustafa Kemal Atatürk, gençler Cumhuriyet'i sizlere emanet ediyorum diyor. Çanakkale, ayağında çarığı olmayan, doğru düzgün üniforması olmayan, silahında mermisi olmayan genç Mehmetçiklerin savaşıydı” diye konuştu.