Arifiye – Hacımercan – Çaybaşı Yeniköy İçmesuyu İsale Hattının temeli, düzenlenen törenle atıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Sakarya’nın geleceğine yatırım yapmayı sürdüreceğiz. İçmesuyu İsale Hattı’nın şehrimiz için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

SASKİ tarafından şehrin güney bölgesinin içmesuyu geleceğini garanti altına alacak olan Arifiye – Hacımercan – Çaybaşı Yeniköy İçmesuyu İsale Hattı Projesi Temel Atma Töreni AFA’da gerçekleştirildi. Törene Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun yanı sıra, AK Parti İl Başkanı Recep Uncuoğlu, belediye başkanları, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Soytürk, İl Genel Meclisi Başkanı Oktay Yıldırım, Vergi Dairesi Başkanı Recep Alp,  SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul, SESOB Başkanı Hasan Alişan, Muhtarlar Derneği Başkanı Erdal Erdem, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

67 yerleşim birimi yararlanacak

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “SASKİ olarak şehrimizin güney bölgesini yakından ilgilendiren Arifiye-Hacımercan-Çaybaşı İçmesuyu İsale Hattımızın temelini hep birlikte atıyoruz. 7,7 Milyon TL’lik yatırımla hayata geçirdiğimiz bu proje, Hızırilyas Tepesi’nde inşa ettiğimiz son teknoloji arıtma tesisinde arıtılan suyu 35 bin metre uzunluğundaki hat ile 67 adet yerleşim birimimize ulaştıracak. Kısa vadede Sapanca Gölü’nden temin ettiğimiz suyu 67 yerleşim birimine ulaştıracak olan proje, orta vadede ise Pamukova Eskiyayla Havzası’nda çalışmalarına başladığımız barajdan temin edilecek suyu çeşmelere kesintisiz bir şekilde ulaştıracak.  Bu projede, Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu Hocamızın yerel idarelere özellikle tavsiye ettiği Duktil malzemeyi kullanarak, uzun yıllar sorunsuz bir şekilde çalışacak bir hat inşa etmiş olacağız. Ayrıca Başkanımız Zeki Toçoğlu da çalışmalarımızda her zaman en kaliteli malzeme kullanmamız gerektiği talimatlarını vermiştir” diye konuştu.

Başkan Toçoğlu’na teşekkür

Rüstem Keleş konuşmasının son bölümünde ise, “Asıl motivasyon kaynağımız, SASKİ’nin uzmanlığına güvenen, saygıdeğer Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu’na tüm ekip arkadaşlarım adına en derin şükranlarımızı sunuyorum. Ayrıca projelerimize her zaman destek olan başta Sayın Valimiz olmak üzere milletvekillerimize ve muhtarlarımıza, odalarımıza, herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Su sıkıntısına kalıcı çözüm

Daha sonra kısa bir konuşma gerçekleştiren Muhtarlar Derneği Başkanı Erdal Erdem, “Büyükşehir Belediyesi ve SASKİ şehrimizin gelişmesi için çok önemli yatırımları hayata geçiriyor. Bu projeyle de şehrimizin güney bölgesinde yer alan 67 mahalle ve köyün su sıkıntısı kalıcı bir şekilde çözüme kavuşturulacak. Tüm muhtarlarım adına Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve SASKİ ekibine çok teşekkür ediyor, bu yatırımların hayırlı olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

426 köye Büyükşehir’den hizmet

İl Genel Meclisi Başkanı Oktay Yıldım da kısa bir konuşma yaptı. Konuşmasında Yeni Büyükşehir Yasası’ndan bahseden Yıldırım, yeni yasa ile birlikte 426 köye Büyükşehir tarafından hizmet götürüleceğini ifade etti. Yıldırım, “Biz zaten İl Özel İdaresi olarak Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızla yasa çıkmadan öncede benzer bir çalışma yapıyorduk. Bu projenin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Şehrimizin geleceğini düşünerek hareket ediyoruz

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ise göreve geldikleri günden bugüne kadar hız kesmeden hizmet yolculuğunu sürdürdüklerini dile getirerek, “Hamdolsun göreve gelmeden önce milletimize verdiğimiz sözleri bir bir yerine getirdik.  Şehrimizin daha yaşanabilir bir kent kimliğine kavuşması için acaba yaşadığımız bu şehre nasıl daha fazla katkı sağlayabiliriz,  düşüncesiyle yolumuza emin adımlarla devam ediyoruz. Devri geçmiş, halk tarafından benimsenmeyen, eskimiş, demode anlayışları bir kenara ittik ve ben yaptım oldu anlayışını reddettik. Çünkü bu tarihi geçmiş anlayışlarla bu ülke, bu şehir çok zaman kaybetti. İşte bizim farkımız budur. Gittiğimiz yol, attığımız adımlar, verdiğimiz kararlar, hayata geçirdiğimiz hizmetler hepsi bu bakış açısının ürünüdür. İşte bu yüzden kısır tartışmaların içinde olmadık. Günlük kaygılarla hareket edip, kaynaklarımızı israf etmedik. İnce eledik, sık dokuduk.  Sadece bugünü düşünerek değil şehrimizin geleceğini de göz önünde bulundurarak adımlar attık ve bu güzel şehri hamasete kurban, statükoya teslim etmedik” diye konuştu.

Her alanda dev yatırımlar

Konuşmasında Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımlarından da bahseden Başkan Toçoğlu, “Son teknolojiyi kullanarak, dünya devi Siemens gibi bir markayla 6 yeni arıtma tesisini halkımızın hizmetine sunuyoruz. Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyor, Hidroelektrik santrali kurarak tarihe geçiyoruz. Nasipse yakında kendi elektriğimizi üretmeye başlayacağız. Tek içmesuyu kaynağımız olan Sapanca Gölü’ne alternatif olarak Baraj inşa edeceğiz. Şehrimize kesintisiz su sağlamak için, maliyeti 15 milyon TL olan Çelik İsale Hattı’nı çalışmalarını sürdürüyoruz.  6’sı körüklü 60 yeni otobüs alarak ulaşım filomuzu yeniledik. Çok yakında Arifiye – Adapazarı arasında şehir içi raylı sistem seferlerimiz başlayacak. Yine toplu taşımada devrim niteliğinde bazı kararlar alıp, ulaşımın kalitesini arttıracağız. Yeni otobüs terminalimiz devrede. Ulaşımın anayasası olarak tanımlanan ulaşım master planı çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Bir yandan yeni garajlar, kavşaklar, duble yollar yapıyor diğer yandan da ilçelerimizde birçok önemli hizmetlere imza atıyoruz. Yenikent’te yaptığımız hizmetler, bu bölgeye dönük pansiyon eleştirilerini ortadan kaldırdı. Sakarya Nehri üzerindeki iki köprü arasında rüya proje olarak adlandırdığımız çalışmanın da startını verdik. Bugün burada temel atma törenini gerçekleştirdiğimiz Hacımercan-Arifiye-Çaybaşı İçmesuyu İsale Hattı Projesi de, şehrimizin her noktasına kaliteli hizmet götürme gayretimizin ürünüdür. Özellikle yaz aylarında bu bölgelerdeki rakımı yüksek köylerde yaşanan su yetersizliği sorununu çözüme kavuşturuyoruz.” dedi.

Hizmet çıtası her geçen gün yükselecek

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu konuşmasının son bölümünde şunları kaydetti; “Hizmet çıtasını her geçen gün daha yükseklere çekmeye kararlıyız. Bu doğrultuda bugüne kadar hayata geçirdiğimiz projeler ve bundan sonra vatandaşlarımızın hizmete sunacağımız çalışmalarımızla birlikte Sakarya’mız, daha modern bir kent görünümüne kavuşacaktır. Bizler, Sakarya’nın geleceğine yatırım yapmayı sürdüreceğiz. İçmesuyu İsale Hattı’nın şehrimiz için hayırlı olmasını diliyorum.”

Akçay’a canlı bağlantı

Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, gerçekleştirilen canlı bağlantıyla SASKİ Planlama ve Yatırım Dairesi Başkanı Fatih Pistil’e bağlandı. Akçay yakınlarında SASKİ ekipleri ile hazır bulunan Pistil, Başkan Toçoğlu’nun talimatıyla temel atma töreninin startını verdi.