İki ülke arasında ticari ilişkilerin geliştirilmesine yönelik görüş alış verişinin yapıldığı ziyarette Sakarya’nın mevcut ekonomik yapısı ve global Pazar payı üzerine değerlendirmelerde bulunan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, iki bölgenin de ekonomik olarak birbirilerinin ticari potansiyeline ihtiyaç duyduğunu belirterek hedef pazarların çok iyi tercih edilmesi gerektiğinin önemine vurgu yaptı.

Sakarya MÜSİAD yetkililerinin de iştiraki ile gerçekleştirilen ziyarette,Türk yatırımcıları ve Güney Afrika’daki yatırımcıları bir araya getirecek bir seminer planladıklarını ifade eden Müsteşar Puleng Chaba,  ise Güney Afrika’daki yatırım ortamı hakkında bilgiler verdi. Chaba ayrıca ülkelerine yatırım yapan Türk işadamı sayısını artırmayı hedeflediklerini, bu konuda SATSO ile kurulabilecek karşılıklı işbirliğinin bölgemiz ve ülke açısından çok değerli katkılar sağlayacağını belirtti. Yapılan ziyarette Türkiye ve Güney Afrika arasındaki dış ticaret hacmi ve mevcut işbirliklerinin artırılması gerektiği konusunda fikir birliğine varıldı.

Güney Afrika Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği yetkililerinin SATSO ziyaretinde önümüzdeki aylarda MÜSİAD işbirliği ile Güney Afrikalı ve Sakaryalı iş adamlarının arasında ikili iş görüşmeleri programı gerçekleştirilmesi ve bir Memorandum imzalanmasına karar verildi.