Tatillerini geçirmek için Sakarya'nın Karasu, Kaynarca ve Kocaali ilçelerine gelen yüzlerde vatandaş halk plajlarına akın etti. Vatandaşlar güneşin tadını hem güneşlenerek, hemde denize girerek çıkarttı. Sahillerde denizin zaman zaman dalgalı olması sebebiyle tehlikeli anlar yaşanırken, denizin dalgalı olduğu zamanlarda ortalama 30 vatandaşın boğulmda tehlikesi geçirdiği öğrenildi. Karasu'da denize giren bir vatandaşın boğulma tehlikesi geçirdiğini gören cankurtaranlar hemen olaya müdahale etti.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu; "Karasu turizmde Sakarya’nın Türkiye’ye ve Dünyaya açılan kapısı konumunda. Kışlık nüfusumuz 65 bin, yazlık nüfusumuz ise 500 binin üzerinde oluyor. Vatandaşlarımızın can güvenliğini 53 cankurtaran ekibi, 7 tane jet ski ve bir tane zodyak bot ile boğulmalara karşı can güvenliğini sağlıyorlar. Haziran ve Temmuz ayı içerisinde bin 354 kişi boğulmaktan kurtarıldı. İki aylık sezon içerisinde Allah'a şükür boğulan vatandaşımız olmadı" dedi.

Sakarya Büyük Şehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Cankurtaran Grup Amiri Şaban Küçükosman ise; "Cankurtaran ekibi olarak batı Karadeniz, Kocaali, Karasu, Kaynarca sahillerinde 56 can kurtaran personelimiz, 8 tane su altı arama kurtarma ekibi ile birlikte yaz sezonunda Karasu sahillerinde görev yapıyoruz. Haziran ve Temmuz aylarında boğulma tehlikesi geçiren bin 354 vatandaşımızı kurtardık. Bunların yaklaşık 200 tanesi hastaneye sevk olarak kayıtlarımıza geçti. Cankurtaran ekiplerimiz bölgelerinde sürekli vatandaşlarımıza uyarılar yapıyorlar. Jet ski ile vatandaşlarımızın yoğun olduğu plajlarda devamlı devriye geziyoruz. Deniz dalgalı olduğu zaman, sahillerimizde günde ortalama 30 kişiyi denizden boğulmaktan kurtarıyoruz" açıklamalarında bulundu. /Aslı Çam