Gümüşel mesajında, “1961 yılında 212 sayılı kanunun kabulü ile ilan edilen “Çalışan Gazeteciler Günü” adet olduğu üzere her yıl düzenli olarak kutlanır.

Her ne kadar bugün “Çalışan Gazeteciler” için önemli hakların kazanıldığı bir gün olsa da uygulama safhasında bu haklardan söz etmek pek mümkün değildir.

Zira “Çalışan Gazetecilerin” ne şartlarda görev yaptıkları ortadadır. Özellikle “Yerel Medyada” bu şartlar daha da iç karartıcı düzeydedir. Birçok “Çalışan Gazeteci” halen daha sosyal güvenlikten bile yoksun ve aldıkları ücretler geçinmelerine bile yetmemektedir…

Dolayısıyla bugün “Çalışan Gazeteciler Günü” nedeniyle yayınlanan kutlama mesajlarının pek bir anlamı yoktur. Her ne kadar “Çalışan Gazeteci” arkadaşlarımızın çalışma şartlarının iyi yönde geliştirmesini sağlayacak bir takım yasal düzenlemeler yapılsa da asıl sıkıntı bu işin derdini yüklenen ve mesleğe yeni başlayan muhabir arkadaşlarımızın emeğinin karşılığını alamamasıdır. Bu olmadığı takdirde “Çalışan Gazetecilerden”, dolayısıyla “Medya’dan” ifade özgürlüğü beklemek yanlış olur…

Dolayısıyla “çalışan gazetecilerin” maddi anlamda sıkıntıları çözülmediği müddetçe her yıl yapılan “basmakalıp” açıklamalar “havanda su dövmekten” öteye gitmemektedir.

Temennimiz “meslektaşlarımızın” gerçek manada “Çalışan Gazeteciler Günü’nü” kutlayıp, iyi dileklerimizi sunduğumuz günlerin gelmesidir. Bütün “meslektaşlarımın, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” kutlu olsun” dedi.