Serdivan Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen programda TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı Kocaeli Milletvekili Rabia Sezer Katırcıoğlu, AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, İl Başkanı Fevzi Kılıç, İl Kadın Kolları Başkanı Zehra Hatipoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları, akademisyenler ve çok sayıda teşkilat mensubu da yer aldı.

“Kadın olmadan demokrasi olmaz”

Programın açılış konuşmasını yapan İl Kadın Kolları Başkanı Hatipoğlu, “Kadın umuttur, azimdir, cesarettir, sığınılan limandır, şefkattir, merhamettir. Kadınlar olmadan demokratik gelişim olmaz. Kadınlara değer vermek geleceğe yapılan en büyük yatırımdır. Sosyal, siyasal ve ekonomik problemler kadınların sorunlarının aşılması ile birlikte çözüme kavuşturulabilir. Kadınlar üretim ve yönetim süreçlerine daha fazla katılmalılar. Kadınların eli değmeden gelişme beklenemez” diye konuştu.

"İşin pratiğe yansıması gerekiyor”

Günün anlam ve önemine vurgu yapılan video gösterimi ile devam eden programda söz alan Başkan Toçoğlu, “Ben ilk olarak Dünya’daki tüm kadın, çocuk ve mazlumların yaşadığı zulümlerin son bulmasını temenni ederek konuşmama başlamak istiyorum. Kadınlara dönük çok güzel bir program yapılmış. Emeği geçenleri kutluyorum. Kadın hakları konusunda işin pratiğe dökülmesi çok önemli bir husus. Ayırt etmeksizin fert fert hepimiz kadınlar ile ilgili tüm konuları içselleştirmeli, ondan sonra başkalarından aynı hassasiyetle davranmalarını beklemeliyiz. Pratikleri kendi hayatımızda var etmeliyiz. Güzel olanı yaşamaya, böyle yol almaya özen göstermeliyiz” dedi.

“Önemli bir yer tutuyorlar”

İl Başkanı Kılıç, “Ben bu program vesilesiyle şimdiden 8 Mart Dünya Kadınlar Gününüzü tebrik etmek istiyorum. Kadın deyince benim aklıma ilk ‘anne’ geliyor. Allah’a şükürler olsun temsil noktasında hanım kardeşlerimizin göstergeleri yukarılara çıkmış durumda. Kadınlar her zaman olduğu gibi Türkiye’de yaşanan değişim ve dönüşüme katkı sağlıyorlar. Onlar değişim ve dönüşümün adeta öncüleridir” ifadelerini kullandı.  Kılıç’ın ardından konuşan Milletvekili Yavuz ise şunları söyledi; “Kadın yaparsa en güzelini yapar. Siyasetimizde kadınlar çok önemli bir yer tutuyorlar. Allah çalışmalarını bereketlendirsin. İl Kadın Kolları Teşkilatını böylesine güzel bir organizasyona ev sahipliği yapmalarından ötürü kutluyorum.”


Toçoğlu’na teşekkür

Programın son konuşmasını AK Parti Kocaeli Milletvekili Rabia Sezer Katırcıoğlu gerçekleştirdi. Katırcıoğlu, “Geçmişte batıda gördüğümüz tablo her zaman kadınların hak arayışlarına yöneliktir. Gerçek anlamda bir ‘kadın yerine koyulmama’ durumu göze çarpar. Bugün Türkiye’de şunu açıkça görüyoruz; devlet bizim yanımızdadır. Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu’ndan devam eden çalışmaları öğrendim. SAMEK’lerin bu anlamda kadınların sosyal hayata katılmalarına önemli bir yer edindiği görülüyor. Kadınlar olarak hayatın her alanında olmaya hazırız. Ben destekleri için Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu’na teşekkür ediyorum” dedi. Başkan Toçoğlu programda özel bir ödülü de sahiplerine takdim etti. Evlilik hayatlarında 70 yılı geride bırakan Hasan-Fatma Koç çifti ödüllerini Toçoğlu’nun elinden aldı.