Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Bayram günü yüreklerimizi burkan bu hadiseyi Sakarya valimiz İrfan Balkanlıoğlu ile görüştüm. Konu çok yönlü araştırılıyor. Kasıt ya da ihmal ne varsa ortaya çıkartılacak. İlgili yasa tasarısının Meclis’ten çıkması isabet olacaktır" dedi. 
MHP Lideri Devlet Bahçeli ayakları ve kuyruğu kesilerek öldürülen yavru köpekle sosyal medya hesabından açıklama yaptı.
MHP Lideri Bahçeli, "Sapanca’da, bir ormanlık alanda, dört bacağı hunharca kesilmiş halde bulunan bir köpek yavrusu, insanım diyen herkesi infial ve isyana sürükledi. Gözümün önünden o fotoğraf bir türlü gitmiyor. Bacakları kesilmiş köpek yavrusu hepimizin vicdanını kanattı. Ha bir köpek yavrusunu kesmişler, ha bir emzikli bebeği katletmişler, mana ve muhteva olarak hiçbir fark yoktur. Hem insan hem de hayvan katilleriyle mutlaka hesaplaşacağız” dedi. 
Bu bayramda kendisini çok sarsan, yüreğini fazlasıyla sızlatan bir haberi Sapanca ilçesinden aldığını kaydeden Bahçeli, “Hiçbir vicdana, hiçbir insanlık değerine sığmayacak bir şiddet ve alçaklığın bir hayvana, bir köpek yavrusuna reva görüldüğünü irkilerek öğrendim. Sapanca’da, bir ormanlık alanda, dört bacağı hunharca kesilmiş halde bulunan bir köpek yavrusu insanım diyen herkesi infial ve isyana sürükledi. Gözümün önünden o fotoğraf bir türlü gitmiyor. Cani ruhlular, insanlığın defolu yüzleri minik bir köpeğe kast etmişler. Ne hazin değil mi” şeklinde konuştu. 



“Bacakları kesilmiş köpek yavrusu hepimizin vicdanını kanattı” 
Bacakları kesilmiş köpek yavrusunun herkesin vicdanını kanattığını vurgulayan Bahçeli, “Be hey canavarlar, gücünüz bu masum hayvana mı yetti? Katiller nasıl bir ruh haline sahiptir? İnsanlığın utanç vesikası olan canilere söylenecek ne bir söz, dehşet verici fiillerini örtecek ne de bir kılıf vardır! İşkence ve eziyete maruz kalan yavru köpek can verdi. Ama altında insanım diyen herkes kaldı. Karıncayı bile incitmekten sakınan bir medeniyetten böylesi aşağıların aşağısı yaratıklar nasıl çıktı? Üzerinde mutlaka durup düşünmemiz gereken soru emin olunuz budur” değerlendirmesinde bulundu. 

“Hem insan hem de hayvan katilleriyle mutlaka hesaplaşacağız” 
MHP Lideri Bahçeli, attığı tweetlerin devamında şunları belirtti: 
“Allah’ın her yarattığını aziz bilen bir inancın mensupları hayvan katillerini affetmeyecektir. Ha bir köpek yavrusunu kesmişler, ha bir emzikli bebeği katletmişler, mana ve muhteva olarak hiçbir fark yoktur. Bilhassa söylemeliyim ki, hayvanlara karşı işlenen suçların Ceza Kanunu kapmasına alınması için her mücadeleyi yapacağız. 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanununda ihtiyaç duyulan iyileştirmeleri de kesinlikle sağlayacağız. Hem insan hem de hayvan katilleriyle mutlaka hesaplaşacağız. Unutulmasın merhamet edene Allah da merhamet eder.”  


CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç da, yavru köpek vahşetine tepki gösterdi. Koç, "Teröre karşı duruş, şiddete karşı duruş olduğu gibi hayatın her alanında da vahşete baskıya karşı durmamız gerekiyor. İnşallah toplumu çok yaralayan Sapanca'daki olayın, zalimin de yakalanıp layık olduğu şekilde toplumun vicdanını kanatmadan cezalandırılması gerekiyor" dedi.