Türkiye’nin en çok ilgi gören bilgi ve kültür yarışması olan Ufka Yolculuk kapsamında, Ufka Yolculuk yarışmacıları ve gönüllüleri, “Kur'an ile Bir Saat Baş Başa” oldu.
Türkiye'nin 35 ili ve 62 ilçesinde belirlenen camilerde aynı anda başlayan programda, katılımcılar bir araya gelip Kur’an-ı Kerim meali okudular.
Sakarya'da başta Orhan Camii olmak üzere ilçelerle birlikte toplamda 15 camide program icra edildi ve tanıtım stantları açıldı.

Akyazı Gazi Süleyman Paşa Camii, Arifiye Merkez Camii, Erenler Mehmet Zahid Kotku Camii, Geyve Hastepe Camii, Hendek Merkez Yeni Camii, Serdivan Sapak Camii,   Söğütlü Orta Camii, Karasu Merkez Çarşılı Camii, Kaynarca Lojmanlar Camii, Kocaali Merkez Camii, Pamukova Çarşı Camii, Sapanca Rüstem Paşa Camii, Taraklı Aşağı Camii ve Karaman 17 Ağustos Camiinde gerçekleştirilen zengin içerikli programlar Kur'an-ı Kerim tilaveti ve meali ile başladı. Programlarda, konuşmalar, ilahiler ve ikramların yer aldığı zengin içerikli etkinlikler gerçekleştirildi.

Yarışmaya başvuru fırsatı
Program öncesi ve sonrasında ise; Türkiye'nin en büyük sivil yarışması olma özelliğini taşıyan Ufka Yolculuk 5. Bilgi ve Kültür Yarışması'na başvurmak isteyenler de bu sunulan imkandan faydalandı.

Yarışma Sınavı 26 Mart’ta
Yarışmanın sınavları A, B, C, D, E, F ve G kategorileri için 26 Mart 2017’de, dünya genelinden online İngilizce düzenlenecek H kategorisi için ise 2 Nisan 2017’de gerçekleşecek. www.ufkayolculuk.com internet sitesinden müracaat edilen yarışmada dereceye girenler, Umre ödülleri, dost ülkelere yolculuk ödülleri ve para ödülleriyle buluşacak.