Orhan Gazi Kültür Merkezi’nde düzenlenen fetih programı, Filistinli Şadi Kaddumi’nin Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program İlçe Temsilcisi Selman İskender’in konuşması ile devam etti.

Kudüs ve Mekke Fethi etkinliklerinin birçok yerde yapıldığını belirten İskender, “Kudüs’ün fethi ve Mekke’nin fethi sadece burada yapılmıyor. Şu anda Türkiye’mizin 81 ilinde yüzlerce noktada, dünyanın birçok bölgesinde Kudüs’ün fethi ve Mekke’nin fethiyle yanan insanlarımız Allah’a hamdolsun salonları hınca hınç doldurdular. Şükürler olsun gazamız mübarek olsun. Bugün burada ikinci olarak ortaya koyduğumuz bu etkinliğimiz, çalışmamız 40 yıldan fazladır yaptığımız Dünya’nın en önemli, en kıymetli olaylarından bir tanesi olan Mekke’nin fethini kutlamak, konuşmak, anlamak noktasında toplanmış bulunuyoruz. Mekke’nin fethi çok önemli. Bu Mekke’nin fethini gerçekleştiren ordunun bizati komutanı Efendimiz’dir. O açıdan Mekke’nin fethi bizim için çok önemli” ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmasının ardından Mekke’nin Fethi konulu sinevizyon gösterişimi yapıldı. Etkinlik kapsamında def ile ilahi söyleyen Mustafa Çalan büyük beğeni topladı.

Kalk Kudüs’e gidelim sevgilim

Şerif Camii Müezzini Ahmet Matur’un Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam eden programda, Tarık Tufan’ın Kalk Kudüs’e Gidelim Sevgili şiirini seslendiren Kadir Burhan Şenkol’un sunumuna izleyiciler tekbir sesleri ve alkışları ile karşılık verdiler.

Sunumların ardından kürsüye çıkan İl Vaizi Mehmet Çatallar, “Üç kıtanın fethinin başlangıcı olan bu fetih, Rasulullah’ı tevazunun zirvesine taşımış ve O, ahlakını Rabbimizin methüsena ettiği Nebî, Mekke’ye girerken başını önüne eğmiş sakalı devenin hörgücüne değecek şekilde, galibiyetin ve zaferlerin Allah’tan olduğunun altını çizmiştir. Fetih’te kin güdülmemiş, intikam alınmamıştır. Yağma ve talan ki bugünde cahiliye ve batı kültürünün argümanlarıdır. Dünya malını avuçlarının içine alan sahabe-i kiram ideallerinden, hedeflerinden bir şey kaybetmemiş, önce Medine sonra Mekke sonra Kudüs sonra Şam ve Bağdat olan hedeflerini İstanbul ve tüm cihanla taçlandırmışlardır” dedi.

“Ümitsizlik insan için en büyük karanlıktır”

İslam uğruna çalışmanın, Allah’ın dini için gayret göstermenin önemine dikkat çeken Çatallar, bugün genç yaşlı, kadın erkek, herkesin sorması gereken soru; benim hedefim, gayem, idealim nedir ve benim yaşam gayem Peygamberimin yaşam gayesi ile uyuşmakta mıdır? İslam coğrafyalarında akan kanların gözyaşlarının sorumluluğunu üzerimizde hissetmeliyiz. Bugünün Selahattin’lerini, Fatih’lerini, Yavuz’larını yetiştirmek boynumuzun borcudur” diyerek konuşmasını sona erdirdi.

“Fetih muştusu dalga dalga büyüyor”

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Sakarya Şube Başkanı Hasan Zengin ise, "Bugün hep beraber ümmetin emaneti olan iki şehrimizle alakalı bir fetih kutlamasını idrak ediyoruz. İlk fetih Mekke’nin fethi ilk fatih Hazreti Muhammed’dir. Hem Mekke’nin fethini hem de Kudüs’ün fethini hep beraberce idrak ediyoruz. Bugün Hazreti Muhammed’in miracın beşiği olan fethi kutluyoruz. Hazreti Ömer’in emaneti, Selahaddin Eyyubi’nin emanetini, Abdülhamid Han’ın emaneti, rahmetli Erbakan hocamızın emanetini, Mekke’nin ve Kudüs’ün fethini kutluyoruz. Programın başından sonuna kadar okuma gruplarındaki ortaokul ve liseli kardeşlerimiz görev aldılar. Bu çok önemli, bugün Mekke’nin Fethi için salonları süsleyen gençlerimiz Allah nasip ederse ileride Mescid-i Aksa’yı süsleyecekler. Her biri yüreklerinde fetih muştusunu büyüterek yetişiyorlar. Onları bizlere emanet eden anne babalarına da şükranlarımı sunuyorum. Programa katılarak bizleri yalnız bırakmayan tüm Adapazarı halkına teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Program Siyer-i Nebi ödül töreni ile sona erdi.