Sakarya Büyükşehir Belediyesi Gönül Köprüsü Projesi kapsamında Siirt’ten Sakarya’ya gelen öğrencilere ev sahipliği yaptı. 46 öğrencinin yer aldığı program çerçevesinde öğrencilere şehrin muhtelif alanlarında Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen projeler tanıtıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu da Kent Park’ta gerçekleştirilen kahvaltıda öğrencilerle bir araya geldi.
 
Kardeş şehir
Güne Kent Park’ta gerçekleştirilen programla başlayan öğrencilere eşlik eden Başkan Zeki Toçoğlu, “İki şehir arasındaki kardeşliğin güçlenerek devam edeceğini son buluşmamızda da ifade etmiştim. Bağlarımızı daha da güçlendirmesine vesile olacak siz değerli kardeşlerimizi Sakarya’da ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk. Bu ziyaret vesilesiyle sevgili öğrencilerimizin şehrimizi unutmayacaklarını ümit ediyorum. Sizlere eğitim öğretim hayatınızda başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.


 
Depremle mücadele
Büyükşehir Belediyesi ziyaretiyle programa devam eden öğrenciler, burada Başkan Vekili Adem Kümbet tarafından misafir edildiler. Büyükşehir Belediye binasının yanı sıra meclisi de gezen öğrencilere belediye faaliyetleri ve meclisin işleyişiyle ilgili bilgiler verildi. Öğrencilerin bir sonraki durağı Deprem Müzesi oldu. Müzeyi baştan aşağı gezerek 17 Ağustos 1999 yılında yaşanan felaketle ilgili bilgi sahibi olan öğrencilere, müze yetkilileri tarafından depremle mücadele konusunda kısa bir sunum gerçekleştirildi.
 
Kültür gezisi
Şehrin kültürel alanında yapılan yatırımlar da öğrencilerin programları arasında yer aldı. Bu kapsamda Sakarya Sanat Galerisi ve Ofis Sanat Merkezi’ne ziyarette bulunan öğrenciler, buralarda yer alan çeşitli sanat dallarındaki sergileri gezme imkânı buldular. Ziya Taşkent Konser Salonu ziyaretinde ise öğrencilere Kent Orkestrası tarafından minik bir müzik dinletisi sunuldu. Öğrenciler günün sonunda yorgunluklarını Orman Park’ta düzenlenen akşam yemeğiyle attılar.