Türkiye’de farklı şehirlerde ve üniversitelerde öğrenim görerek mezun olan misafir öğrenciler, ülkeleri ile Türkiye arasında gönül elçisi olabilmek amacıyla “Türkiye Uluslararası Mezunlar Derneği” (TUMED) çatısı altında toplandı.

Türkiye öğrenim görüp ülkelerinde veya Türkiye’de iş hayatına atılan mezunlar, 26 Şubat’ta İstanbul’da gerçekleştirilecek “Dostlar Sofrası” etkinliğinde buluşacaklar.
Türkiye Maarif Vakfı finansmanı ile İstanbul’da gerçekleştirilecek programa başta Azerbaycan, Pakistan, Yunanistan, Ürdün, Makedonya, Cezayir, Fas, Mali, Etiyopya, Hindistan, Bangladeş ve İran’ın da bulduğunu yaklaşık 40 ülkeden mezun katılacak. Dostlar Sofrası etkinliğinde, ülkeler arasındaki gönül, ekonomik ve siyasi bağların güçlendirilmesine yönelik müzakerelerde bulunulacak.

TUMED Başkanı Dr. Ergash Jumayev, “Türkiye’de ilk kez mezunları bir araya getirebilmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Hayatlarının önemli bölümünü Türkiye’de geçiren bu arkadaşlar ülkemizin en önemli elçileridir. Bugün bazıları Türkiye’de çalışma hayatlarını devam ediyor. Yarın ülkelerine döndüklerinde çok önemli noktalara geleceklerine inanıyorum. Yakın zamanda kapsamlı bir çalıştay düzenlemeyi de planlıyoruz. TUMED olarak bizler inşallah Türkiye  mezunları  ile Türkiye arasında bir köprü görevi göreceğiz. Bugüne kadar yaklaşık 100 bin uluslararası öğrenci Türkiye’de öğrenim gördü. Bu vesile ile mezunlarımız ile her daim iletişim halinde olacağız” dedi.