SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş’in de yer aldığı ziyarette gölün geleceği konusunda İsen ile istişarelerde bulunan Başkan Toçoğlu, Sapanca Gölü’nü korumaya dönük çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceğini vurguladı.

“Bol ve temiz içme suyu”

Göldeki su seviyesi konusunda son verileri Başkan Toçoğlu ve Milletvekili İsen ile paylaşan SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “Göldeki maksimum seviye 32,20 metredir. Yağışlı geçen kış mevsiminin yanı sıra mevsimsel yağışlarda da oldukça verimli bir dönem geçirdik. Şuanda göldeki seviyemiz 32,7 metrede seyrediyor. Hamdolsun oldukça sevindirici bir tablodan bahsediyoruz. Bol ve temiz içmesuyu hedefimizle birlikte sağlam altyapı konusunda da Sakarya’nın tamamına uzanan güçlü hizmetlerimiz tüm hızıyla sürüyor” dedi.

“Alternatif içme suyu projeleri”

Gölün şehrin tek içmesuyu kaynağı olarak değerlendirilemeyeceğini ve bu doğrultuda alternatif içmesuyu kaynakları üzerinde çalıştıklarını belirten Başkan Zeki Toçoğlu, “Hamdolsun geride bıraktığımız yıllarla karşılaştırıldığında oldukça bereketli bir kış mevsimi yaşadık. Göldeki su seviyesi her geçen gün yükseldi. Bu doğrultuda Çark Kapaklarını da açarak maksimum sınırına ulaşan göldeki su seviyesini kontrol altına aldık. Böylece su kalitesi açısından da son derece olumlu bir gelişme yaşadık” diye konuştu.

“Su geleceğine garanti”

Toçoğlu, “Sapanca Gölü şu anda maksimum seviyeye çok yakın değerlerde seyrediyor. Diğer yandan da alternatif içme suyu kaynakları üzerinde çalışıyoruz. Çamdağ Baraj Projesi ile ilgili ayrıntıları kamuoyuyla paylaşmıştık. Akçay Barajı’nda ise yapım çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor. Göl, içmesuyu kaynağı olmasının yanında, gerek turizm potansiyeli, gerek su sporları konusunda atılan ve atılacak olan adımlarla şehrimizin en önemli zenginliklerinden biri. Gölü korumaya, su geleceğizi garanti altına almaya yönelik çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

“Göl için birlikte çalışıyoruz”

Sapanca Gölü’nü korumaya dönük yapılan tüm çalışmaları yakından takip ettiklerini söyleyen AK Parti Sakarya Milletvekili Mustafa İsen ise, “Orman ve Su İşleri Bakanlığımız kısa süre önce gölü korumak için Başbakanlık Genelgesi çıkarılacağını açıkladı. Sapanca Gölü şehrimizin en önemli içmesuyu kaynağı ve bu konuda SASKİ’nin çok önemli çalışmaları söz konusu. Göldeki su seviyesi anlık takip ediliyor. Şuanda 32 metrenin üstü bir seviyeye sahip göl için alternatif kaynak çalışmaları da oldukça önemli. Büyükşehir Belediyemiz, ilçe belediyelerimiz ve milletvekili arkadaşlarımızla gölün geleceğini ilgilendiren her konuda birlikte çalışmaya devam edeceğiz” dedi.