Türkiye genelinde olduğu gibi Sakarya’da da etkisini arttıran yoğun yağışlar Sapanca Gölü’ndeki su seviyesinde önemli bir artışın yaşanmasına neden oldu. Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, gölün son 24 saat içerisinde yağışlarla birlikte 7 milyon metreküp su aldığını belirtirken, göldeki seviyenin bir günde 15 santimetrelik büyük bir artışla maksimum seviyeyi geçerek 32,26 metreye yükseldiğini kaydetti. Dr. Rüstem Keleş, bu artışın Sakarya’nın 39 günlük su ihtiyacına denk olduğunu belirtti.
 
Göl seviyesi 32,26
Sapanca Gölü’ndeki sevindirici gelişme ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, “Şehir genelinde etkili olan yağışlarla birlikte Sapanca Gölü’müz son 24 saatte 7 milyon metreküp su aldı. Bu miktar ile göl seviyemiz sadece bir günde 15 santimetre yükseldi. Sapanca Gölü maksimumum seviye olan 32,22 metreyi aşarak de 32,26 metre seviyesine ulaştı. Bu rakam son 5 yılda yaz aylarında kaydedilen en yüksek seviye. Hamdolsun bu artış ile son 24 saatte Sakarya’mıza 39 gün yetecek miktarda su geldi. Bu anlamda içme suyu konusunda sorunsuz bir yaz geçireceğiz” diye konuştu.
 
Yaz için güzel haber
Dr. Rüstem Keleş, “SASKİ olarak gölün her an, her saniye gerekli kontrollerini gerçekleştiriyoruz. 2014 yılında yaşanan mevsimsel kuraklık nedeniyle göl seviyesi 29 metrelere düşmüştü. Bu hem Sapanca Gölü için hem de şehrimiz için ciddi riskleri beraberinde getirmişti. Ancak bu yıl bereketli bir yaz geçiriyoruz. Son gerçekleşen yağışlar ile yaz aylarında göl seviyesinde bir rekor kırılmış oldu. Bu durum içme suyu anlamında hem rahat bir yaz dönemi geçireceğimiz habercisi hem de içme suyu kalitesi açısından önemli” ifadelerini kullandı.