Programa SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş’in yanı sıra Su Yönetimi Genel Müdürü Cumali Kınacı, İSU Genel Müdürü İlhan Bayram, DSİ Genel Müdür Yardımcısı Yakup Başoğlu, Su Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Abdurrahman Uluırmak, İSU Genel Müdür Yardımcısı Ali Sağlık, SASKİ Genel Müdür Yardımcıları Atilla Toprak ve Sebahattin Belik ile kurumlarda görevli daire başkanları, hukuk müşavirleri ile çevre mühendisleri katıldı.

“Bölgenin önemli içme suyu kaynağı”

Gerçekleştirilen toplantının ardından değerlendirmelerde bulunan Su Yönetimi Genel Müdürü Cumali Kınacı, “Sapanca Gölü’nün yüzde 88’i Sakarya’nın sınırları içerisinde bulunuyor. Sapanca Gölü, bölgenin önemli bir içmesuyu kaynağıdır. Uzun yıllar içmesuyu ihtiyacını karşılaması için Sapanca Gölü, büyük önem arz ediyor. Sapanca Gölü’nün korunması konusunda bir toplantı gerçekleştirdik. İnşallah gölün korunması noktasında paydaş kurumlarımız arasındaki işbirliğini daha da güçlendireceğiz. Çok verimli bir toplantı oldu. Toplantıdan çıkan sonuçları bir hüküm haline dönüştürerek, uygulamaya safhasına getirmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. İnşallah gölün korunması noktasında paydaş kurumlarımız arasındaki işbirliğini daha da güçlendireceğiz” diye konuştu.


“Göle 100 milyonluk yatırım”

SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “Sapanca Gölünü gelecek nesillere en güzel şekilde bırakabilmek için çalışmalarımıza gece gündüz devam ediyoruz. Sapanca Gölünü en iyi şekilde koruyoruz. Bu kapsamda gölün korunması ile ilgili yaklaşık 100 milyonluk yatırımı hayata geçirdik. Gece gündüz çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sapanca Gölünü anlık takip ediyoruz. Bu kapsamda gerçekleştirdiğimiz toplantıya da büyük önem veriyoruz. İnşallah yürütülen bu çalışmalar Sapanca Gölünün su yönetiminin sürdürülebilirliği açısından tüm paydaş kurumlara önemli katkılar sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.



Beton santrali

Öte yandan Medyadetay.com’da defalarca gündeme getiren İstanbulderesi yanında kurulan bir inşaat firmasına ait beton santralinin atıklarını direkt dereye boşaltılarak Sapanca Gölü’nün kirlenmesiyle ilgili haberlere SASKİ’den herhangi bir yanıt gelmedi. Bu toplantıda yapılan açıklamalarla SASKİ’nin uygulamaları arasındaki tezat, soru işareti oluşturdu.