Hak-iş İl Başkanı ve Hizmet-iş Sendikası Sakarya Şube Başkanı Mehmet Mesut Gökdemir, yaptığı yazılı açıklamada, bir Ramazan ayının daha huzurla ve bereketle tamamlandığını, dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (covid-19) ile mücadele kapsamında alınan tedbirler nedeniyle bu yıl iftar sofralarında buluşulamadığını belirtti.

Devletin bu süreçte tüm kurum ve kuruluşlarıyla büyük bir özveriyle mücadele ettiğini vurgulayan Gökdemir, hükümetin ve devletin belirlediği kurallara uyarak ve sosyal mesafeyi koruyarak bu salgının üstesinden gelineceğine inandığını kaydetti.

Koronavirüs salgının önüne geçilmesinin, bütün vatandaşların kişisel ve kurumsal olarak alacağı tedbirlerle mümkün olacağına dikkati çeken Gökdemir, mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Milletimizin zor zamanlarda birlik olma, birbirinden güç alarak kenetlenme gücüne her zaman inandık. Salgın dolayısıyla binlerce vatandaşımızın hayatını kaybettiği bugünlerde ülkemizin koronavirüsü yenmek için daha fazla birliğe ve dayanışmaya ihtiyacı vardır. Koronavirüs salgınıyla mücadelede tüm milletimizin, hükümetimizin ve devletimizin aldığı kararlara uymasını istiyoruz.

Yeni umutlarla girdiğimiz Ramazan Bayramı'mızı bu yıl salgınla mücadele kapsamında alınan tedbirler nedeniyle evlerimizde karşılamak durumundayız. Salgın nedeniyle bu yıl bayramlaşma ve kucaklaşma imkanımız ne yazık ki olmayacak. Büyüklerimizi ziyaret ederek ellerini öpemesek de çocuklarımızla kucaklaşamasak da omuz omuza olamasak da biliyoruz ki yüreklerimiz bir olacaktır. Büyüklerimizi, dostlarımızı, kardeşlerimizi uzaktan da olsa selamlıyoruz. Her bayram olduğu gibi bu bayram da gönlümüz ve yüreğimiz onlarla beraber olacaktır. Bütün bunların geçici olduğuna, yeniden kucaklaşacağımız günlerin çok yakın olduğuna inanıyoruz."

Başkan Gökdemir, koronavirüsle mücadele kapsamında hayata geçirilen tüm tedbirleri çok önemli bulduklarını belirterek "Türkiye bütün gücü ve kararlılığıyla koronavirüs salgınıyla mücadelesini sürdürmeye devam ederse iki bayramı bir arada yaşayacağımıza gönülden inanıyoruz" ifadelerini kullandı. Gökdemir, bu zor süreçte iş başında fedakarca, cesurca ve özveriyle çalışan başta sağlık, gıda, banka, taşıma, güvenlik, temizlik, haberleşme, basın, petrol alanlarındakiler olmak üzere kamu ve özel bütün sektörlerdeki emekçilere de teşekkür etti.

"Ramazan'da yapılan saldırı affedilemez"
"Siyonist katil devlet İsrail’in Mescid-i Aksa’da namaz kılan cemaate ve Filistin halkına yönelik saldırısını affedilemez buluruyorum" diyen Başkan Gökdemir, Filistin’de, Kudüs’te ve Gazze’de kan ve gözyaşının birbirine karıştığını belirterek, “Kudüs, insanlığın en köklü mirasına şahitlik eden bir değerdir. Mescid-i Aksa’nın bulunduğu mukaddes bir yer, barış şehridir. Müslümanların ilk kıblesi, en kutsal sayılan üç mescitten birisi olan Mescid-i Aksa’nın eli kana bulanmış Siyonist Katil İsrail Devleti tarafından işgal edilmiştir. İsrail, Filistin halkı üzerindeki zulümlerine devam etmektedir. Son günlerde yaptığı şiddeti daha da arttırarak tüm dünyanın gözleri önünde Filistinlilerin evlerini işgal etmektedir. 7 Mayıs’tan beri Siyonist Katil Devlet İsrail polisinin Mescid-i Aksa’ya bombalarla ve plastik mermilerle saldırması sonucunda çok sayıda kardeşimiz yaralanmıştır. Devam eden saldırılarda şehit ve yaralılarımızın sayısı artmıştır. Terör devleti İsrail, Müslümanların kutsallarına saldırarak insan hakkı ihlallerini ve şiddet uygulamalarını gün geçtikçe daha da arttırmaktadır. Siyonist Katil Devlet İsrail, ibadet özgürlüğü, yaşama hakkı, mülkiyet hakkı gaspları, keyfi tutuklamalarla uluslararası hukuku hiçe saymaktadır. Filistinli sivillerin şehit edildiği ve yaralandığı bu acımasız saldırılar derhal sona erdirilmelidir. Siyonist Katil Devlet İsrail, bu terör eylemlerinin hesabını uluslararası hukuk önünde en ağır şekilde vermelidir" diye konuştu.

“Mescid-i Aksa kırmızı çzgimizdir”
Siyonist katil Devlet İsrail’in uluslararası hukuk önünde hesap vereceğini belirten Gökdemir,
“Mescid-i Aksa onurumuz, şerefimiz ve kırmızı çizgimizdir. Dünyada barış ve huzur isteyen herkes bu çatışmanın ve acımasız saldırının karşısında tavır ortaya koymalıdır. Mescid-i Aksa nasıl ki Peygamberimize miraç mekanı olmuşsa, biz Müslümanların gayreti ile miraca ulaşacak, insanlığın ve Müslümanların miracı olacaktır. İnşallah Kudüs halkının da Ramazan ayında bayram yapacağı günleri yaşayacağız” ifadelerini kullandı.