Gökdemir açıklamasında, “Zorlu bir görev olan basın mesleğinde çalışanlarla, çalıştırılanlar arasındaki ilişkilerin düzenlenmesi hakkındaki 212 sayılı Kanunun yürürlüğe girdiği, 10 Ocak 1961 tarihinden beri ülkemizde ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ olarak kutlanmaktadır.

Basın, demokrasinin ve insan haklarının en temel taşlarından biridir. Gazetecilik, fedakârlık ve disiplin isteyen, zor koşullarda icra edilen, toplumun en temel hakkı olan bilgilendirme açısından önemli bir meslektir. Topluma doğru ve zamanında haber verme, objektif olma, tarafsız, erdemli, adaletli ve vicdanlı bir mesleği yapan gazeteciler, önemli bir iş olan toplumu bilgilendirmeyi yerine getirmektedirler.

Basın çalışanları, zor ve kolay koşullarda toplumun bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi, memleket yararı için doğru ve zamanında bilgilerin verilmesi gibi hayati önemi taşıyan bir görevi icra etmektedirler. Bu zor görevi icra ederken bazen hayatları pahasına, gece gündüz demeden özverili bir şekilde emek vermektedirler.

Gazetecilerin her türlü ekonomik ve sosyal haklarının teminat altına alınması, çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve sendikal teşkilatlanmalarının önündeki engellerin kaldırılması temel öncelik konusu olmalıdır.

Gazetecilerin çalışma koşullarının daha da iyileştirildiği, teşkilatlanmalarının önündeki bütün engellerin kaldırıldığı bir ortamda işlerini icra etmesi temennisiyle tüm basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü içtenlikle kutluyorum” dedi.