14 Ocak pazar günü

Sakarya Seyyar Giyim Eşya Satıcıları Esnaf Odası Başkanı Yekta Tepe, 14 Ocak Pazar günü Kristal düğün salonunda yapılacak olan olağan genel kurulun, demokrasi şöleni havasında geçmesi için tüm gayretle hazırlandıklarını söyledi.  Tepe, “Esnaf ve Sanatkarların geleceğe emin adımlarla yürümesi, sorunlarına çözüm bulunması, mesleki gelişim ve kolaylıkların sağlanması adına bize verilen yetkiyi en şekilde esnafımız için kullandık. Kendi nam ve hesabına çalışarak devlete katma değer sağlayan ve istihdam katkısı sunan pazarcı esnafımızla el ele vererek bu çalışmalarımızı sürdürdük” diye konuştu.

Esnafımızdan taraf

Tepe, “Alın teri döken, evine ekmek götürme derdinden başka bir derdi olmayan esnafımıza zarar verecek hiçbir adımı desteklemedik, aksine gür sesle karşı çıktık. Yerel yönetimlerle işbirliği içinde olduk ama esnafımızdan taraf olarak haksızlığa karşı susmadık. Giyimci esnafımızın daha iyi şartlarda ticaretini yapabilmesini çok önemsiyoruz. Kar kış soğuk demeden mücadele eden bu esnafımızın zor bir görev icra ettiğini ancak yaşayan bilir. Bu yüzden ekmeğimizi ilgilendiren hiçbir konuda esnafımız dışında kimsenin söz sahibi olmasına rıza göstermeyiz” dedi.

“Güçlü çatımız var “

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği çatısının çok güçlü bir çatı olduğuna vurgu yapan Tepe, “Belediyelerimizle, SESOB Başkanımızla, Seyyar Giyim Eşya Satıcıları Esnaf Odamızın eski başkan ve yöneticileri, Sakarya Sebze ve Meyveciler Esnaf Odası Başkanı Muzaffer Kabacan ile esnafımızla birlikte sürekli istişareler halindeyiz. Biriz beraberiz. Birlik ve beraberliğimiz bizi güçlü kılıyor” ifadelerini kullandı.  Pazar günü yapılacak olan genel kurulun esnafa yakışır bir ortamda geçmesi için çalışmalarını sürdürdüklerini anlatan Tepe, hedeflerinden asla taviz vermeyeceklerini söyledi.

“Çok işimiz var”

Yekta Tepe, “İlk günkü heyecanla yürüdüğümüz bu yolda çalışmalarımızı ve hedeflerimizi tamamlamak istiyoruz. Yerel yönetimler ve SESOB ile esnafımız adına başlattığımız projeleri tamamlamak, bir hedef doğrultusunda hepimizin ortak talepleri olan çalışmaları getirmek istiyoruz. Kısa sürede büyük işler başardık. Bu işlere kaldığı yerden devam etmek istiyoruz. Esnafımızda bu çalışmalarından çok memnun olduğunu her platformda dile getiriyor. Bu işlere Pazartesi gününden itibaren kaldığı yerden devam etmek istiyoruz. Bizim kaybedecek vaktimiz yok” ifadelerine yer verdi.

Temenni

Mevki makamların geçici olduğunu anlatan Tepe, “En güzel makam, en güzel mevki insanlarımızın gönlüne girmektir. Hayırla yad edilmek, anılmak, yaptığımız işler için hayır duası almak büyük bir nimettir. Bu düşünceyle sadece hizmet etmek istiyoruz. Esnafımız en iyisini ve en doğrusunu bilir” dedi. Yeniden göreve talip olan Yekta Tepe, seçimlerin barış, huzur ve kardeşlik içinde geçmesini temenni ettiklerini söyledi.