Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) ve KOSGEB tarafından ortaklaşa düzenlenen Girişimcilik Destek Programı Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Kursu’nun 2.’si başladı.

SATSO Ali Coşkun Konferans Salonu’nda başlayan kurs 9 gün sürecek. Barış Göker tarafından verilen eğitim kursunda ilk gün; girişimcilik özelliklerinin sınanması, iş fikri geliştirme ve yaratıcılık egzersizleri yer aldı. Kursun 2nci günü; iş planı kavramı ve ögeleri, Pazar araştırması, pazarlama planı ve atölye çalışmaları hakkında bilgiler verilirken, 3. gün ise atölye çalışmalarına ağırlık verilerek, kursiyerlere pazarlama ve üretim planları öğretilecek. Her gün 8’er saat süren kursun 4. gününde ise üretim ve yönetim planları üzerinde durulacak. 5 ve 6. gün verilen atölye çalışmalarında; üretim ve yönetim palanlarının yanında, iş planı kavramı ve ögeleri ile finans planı hakkında kursiyerler bilgilendirilecekler.  Kursun son 3 gününde iş planı yazımı ve sunumu üzerinde durulacak. 9 günlük kurs bitiminde, kursiyerler iş kurmaya hazır hale gelmiş olacaklar.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul,  yoğun istek üzerine girişimcilik kurslarının 2.’sini açtıklarını belirterek, “Girişimciliğe yoğun ilgi bizleri oldukça heyecanlandırıyor. Bu kurslar girişimcilerimizin ufkunu açıp, onlara yön göstermede büyük destek oluyor. KOSGEB ile ortaklaşa yürüttüğümüz bu kurslarımız devam edecek” dedi.