Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’nın (SATSO) desteklediği KOSGEB Girişimcilik Kursu, 27 Kasım 2012 Salı günü başlayacak. SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, girişimcileri 30 bin TL hibe krediyle destekleyen KOSGEB ile ortak yürüttükleri girişimcilik kursuna, girişimcilik ruhu olan herkesin katılmasını istedi.

PROTOKOL İMZALANDI

Girişimcilik Destek Programı Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Protokolü; SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ile KOSGEB Sakarya Bölge Müdürü İsmet Yılmaz arasında imzalandı. İmza töreninde SATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Yıldız Bezek, Yıldıray Çakar ve Yönetim Kurulu Üyesi Mücahit Aslan, Ahmet Cevherli de hazır bulundu.

ŞİMDİ ÇALIŞMA ZAMANI

KOSGEB ile bu yıl ikincisini açacakları girişimcilik kursunun hayırlı olmasını dileyen SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul, “Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Sakarya Hizmet Merkezi Müdürlüğü ile yürüttüğümüz Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi büyük ilgi görmekte. Geçtiğimiz Mayıs ayında sadece kadın girişimcilerimize yönelik açmış olduğumuz kursa katılım hayli fazla oldu. 27 Kasım’da açacağımız ikinci kursumuz herkese yönelik olacak. İçinde girişimcilik ruhu olan herkesi odamızda başlayacak olan bu kursa davet ediyorum” şeklinde konuştu.

BAŞVURULAR 5 KASIM’DA

Kurs başvurularının 5 Kasım Pazartesi günü başlayacağını ve başvuruların www.satso.org.tr adresinden yapılabileceğinin de altını çizen Başkan Kösemusul, “Amacımız girişimciliğin geliştirilmesini teminen, uygulamalı girişimcilik eğitimi verilmesi ve bu eğitimden mezun olarak kendi işini kuran girişimcilere, KOSGEB’den kredi desteği sağlanması” dedi.

NELER VERİLECEK

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Kösemusul, 9 gün sürecek olan kursta; girişimcilik özelliklerinin sınanması, iş fikri geliştirme, iş fikri geliştirme ile ilgili yaratıcılık egzersizleri, iş planı kavramı ve pazar araştırması,  iş planı kavramında üretim, yönetim ve finans planları, iş planı yazılımı ve sunumunda dikkat edilecek hususlar hakkında bilgi verileceğini belirtti. Kösemusul; “Bu kursu bitiren tüm girişimcilerimiz, bir iş kurarken kendilerine yardımcı olacak her şeyi öğrenmiş olacaklar. Kursumuzun içeriği bu anlamda çok geniş ve derin bir bilgi içermekte” dedi.