Söz konusu ziyarette günümüzdeki girişimcilik faaliyetleri, daha da yaygınlaştırmak için yapılan çalışmalar, sağladığı yararlar ve girişimcilikte kadınların rolünün daha da yaygınlaşması için konular konuşuldu.

Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Zehra Dirim, belediye başkanlarına kadınların girişimcilikte daha da etkin rolü olması için kurulun çalışmalarından bahsetti. Dirim, “Kadın girişimciler olarak birlikte ilerlemeye gayret ediyoruz. Türkiye’de girişimciliğin yaygınlaşması ve özellikle de kadınlar tarafından örnek alınması için çalışmalarımızı yapıyoruz. Belediyelerimizin de desteği ile umarız bu girişimcilik ruhunu bütün kadınlarımıza aşılayacağız” dedi.

Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Mertcan Korkmaz da, belediye başkanlarına artık girişimcilerin daha çok desteklendiğini vurgulayarak belediyeleri işbirliğine davet etti.

Korkmaz, “Artık günümüzde girişimcilere çok ihtiyaç duyulmakta ve yeni bir proje fikrinde de büyük destekler verilmektedir. Son yıllarda dünyada genç girişimcilerin başardıkları ve ses getiren projeler sayesinde ekonomik gelişmelerde hız kazandı. Bizler de topluma daha fazla girişimci kazandırmak için çalışıyor ve gerekli yardımcı unsurları sağlıyoruz” ifadelerini kullandı.