Çalışmaları devam eden Fikir Sepeti Platformu’nun 2019 Ocak ayı itibariyle hizmete girmesi bekleniyor.

SATSO Meclis Üyesi Turgay Çelik Başkanlığında faaliyet gösteren Sanayi ve Ar-Ge Komisyonu’nun aylar süren yoğun çalışmaları neticesinde sona gelinen proje, en kısa zamanda üyelere tanıtılacak.

Sakarya’da bir ilk

Konu ile ilgili açıklamada bulunan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, Oda olarak yenilikçi ve sürdürülebilir projeleri hayata geçirmek adına ihtisas komisyonlarının yoğun bir çalışma içinde olduklarını belirterek Sakarya’da bir ilk olarak hayata geçirilecek olan Fikir Sepeti Projesi’nin girişimciler ve yatırımcıları ticari bir ortamda bir araya getirecek önemli bir çalışma olduğunun altını çizdi.

Başkan Altuğ açıklamasında Sanayi ve Ar-Ge Komisyonu’nun oluşum amacı ve içerdiği misyon itibariyle güçlü ve tamamlayıcı nitelikte özel bir projeye imza atmalarından dolayı tebrik ederek Sakarya’ya hayırlı olmasını diledi.

Fikir Sepeti nedir, nasıl çalışır?

Proje detayları hakkında bilgi veren Komisyon Başkanı Turgay Çelik ise, “Fikir Sepeti; varlık sahibi, yenilikçi, farklı alternatifleri yatırım alanında değerlendirmeye açık, vizyoner yatırımcıları, ticarileştirilebilir inovatif fikir sahibi girişimcilerle bir araya getirmeyi amaçlayan bir platformdur. Fikir Sepeti, Sakarya’ da ilk kez hayata geçmektedir.

Platformun amacı yatırımcılar ile girişimcileri bir araya getirecek işbirlikleri kurulmasını sağlamak ve yatırımcılardan girişimlere sermaye ve bilgi birikimi aktarılarak; sonucunda da ticarileşebilir olarak değerlendirilen girişim fikirlerinin hayata geçirilmesini sağlamaktır.

Yatırım yapılacak girişimlerin bulunması, bunlardan uygun olanlarının seçilmesi, girişimlerin yatırımcılarla eşleştirilmesi, yatırım takip edilmesi ve yapılan yatırımların izlenmesi platformun amaçları arasındadır.

Başvuru yapanlar arasından seçilecek girişimlerin proje fikirleri Fikir Sepeti platformunda sadece gizlilik sözleşmesini imzalayarak yatırımcı statüsü sağlamış yatırımcı portföyünde yayınlanacak; iş planlarını hazırlarken koçluk ve yönlendirme desteği verilecek, hazırladıkları iş planlarını talep eden bireysel, kurumsal yatırımcılara sunmaları sağlanacak.

Ticarileştirilebilir inovatif yeni iş fikri olan henüz şirketini kurmamış, iş fikrini gerçekleştirmek için şirketini kurmak üzere olan, sermaye desteğine ihtiyacı olan herkes Fikir Sepeti’ ne başvuru yapabilir.

Komisyon, periyodik olarak düzenlediği Yatırımcı-Girişimci toplantılarında potansiyeli yüksek inovatif girişimler ile girişimcinin fikrine aday yatırımcıyı bir araya getirerek yatırımcının girişimciyle işbirliği görüşmesini sağlayacaktır.

Girişimci fikirleri 3 aşamalı seçim sürecinden geçen girişimler pazar araştırması, finansal analiz, rekabet durumu gibi hususlarda detaylı incelemeye alınarak; fikrin proje haline gelmesi için gerekli destek verilecektir.

Yatırımcı buluşmasında sunum yapan girişimcinin yatırımcı tarafından ilgi görmesi ve yatırım kararıyla birlikte girişimciye talebi halinde hukuki/mali/teknik açıdan destek verilecektir. Tüm bu yatırım süreci komisyon tarafından titizlikle takip edilecektir” dedi