TOBB Sakarya İl Kadın Girişimciler Kurulu desteği ve SATSO ev sahipliğinde gerçekleştirilen eğitime SATSO Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Zehra Dirim, İcra Komitesi Üyeleri ve çok sayıda kadın girişimci iştirak etti.

Sosyal medya platformları üzerinde ticaret yapan kadınların sayısının artırılmasının amaçlandığı eğitim, Eğitmen Bora Önalan tarafından verildi.

Eğitimde Dijital çağda Kadın Girişimcilerimizi desteklemek ve sosyal medyanın gücünü kullanarak daha verimli çalışmalarına katkıda bulunmak ve kullanabilecekleri araçlar ve yöntemler üzerine bilgi vermek amacıyla düzenlenecek eğitimde; sosyal medyanın gücü ve bu gücün kaynağı, farklı platformlar arasında en azından hangilerini kullanmalıyız, bu platformlardan Facebook İşletme Sayfaları hakkında, Sosyal medyada reklam verirken hedef kitle tanımı, bütçe ve sürenin önemi gibi konularda detaylı bilgiler verildi.

Eğitmen Bora Önalan, “Ben de bir girişimciyim. Bu eğitim bilinçlendirmeden çok heveslendirmek için gerçekleştirdiğimiz uygulama. Ben 1998’de ilk şirketimi açtım.  O zamanlar biz, müşteriyi bulmak zorundaydık. Müşteriye kendimizi anlatmak zorundaydık. Şimdi ise böyle değil. Google’da bir şey arayacağınız zaman her şeyi söylüyor size. Biz bu sıkıntıları yaşadık, sizde yaşıyorsunuz bu yüzden bugün bu sunumu yapıyoruz. Müşteri bulma ürünü anlatma, tanıtma, satış ve süreklilik konularında sosyal medya bizlere destek oluyor. Bu süreçte elimizin altında olan araçları etkin kullanmalıyız. Bu araçlardan bir tanesi örneğin Facebook.  Zaman içerisinde gelişti ve ticari anlamda potansiyel müşterilere ulaşmak için de kullanmaya başlandı. Sosyal medyanın gücü mobilden geliyor . Bu cihazlar güçlendikçe daha da ticarete daha da katkı sağlayacak” dedi.