Geyve Belediyesi’nin 2005 yılında Belpınarı köyünden ilçeye getirdiği içme suyu isale hattı yüklenicisi Seba Yapı İnşaat Tic. Ltd. Şti, Geyve Belediyesi’nden tahsil edemediği alacağı nedeniyle 2006 yılında Geyve İcra Dairesi nezdinde başlattığı İcra Takibi, belediye gayrimenkullerinin satışı için kıymet takdirlerinin yapılması aşamasına geldi.

2000’li yıllardan beri katlanarak günümüze kadar gelen borç sarmalı Geyve Belediyesi’nin elini kolunu bağlama noktasına getirdi.

2006 yılından bu yana Geyve Belediyesi’nden alacağını tahsil edemeyen ve iflas eden firmanın sahibi Vecdi Özdemir, mahkemede hakkını arıyor.

Mahkeme kararı gereğince, Geyve Belediyesi’ne ait taşınmazların bulunduğu mahallerde mahkeme heyeti ile birlikte inşaat bilirkişisi, emlak bilirkişisi ve kadastro bilirkişisi keşifte bulunarak kıymet takdiri yaptı.

Mahkemece atanan bilirkişi tarafından Geyve Belediyesine ait toplam 11 parsel üzerinde bulunan ve içlerinde Adnan Menderes kapalı pazar yeri ve çevresindeki belediye dükkanları, eski Tekel kompleksinin tamamı, yeni yapılan belediye işhanı, parkın yanında bulunan eski Yapı ve Kredi Bankası binası gibi belediyeye ait tüm taşınmazların bedeli yaklaşık 8,5 milyon TL olarak tespit edildi.

Geyve Belediyesi en son bilirkişi heyetinin tespit etmiş olduğu karara itirazda bulundu.