Geyve’nin ürünlerini popüler kılmak ve üreticinin daha fazla kazanmasını sağlamak için başlatılan çalışmalar devam ediyor. Geyve Belediyesi ilçede üretilen meşhur ayvayı ve ayva kolonyasını ikinci kez Türkiye Büyük Millet Meclisine taşıdı. AK Parti Sakarya Milletvekili Mustafa İsen’in de dahil olduğu organizasyon ile hediyeler vekillere dağıtıldı.

'Hedefimiz belli'

Geyve ayvasının tanıtımı için ciddi mesai harcayan Belediye Başkanı Murat Kaya; “Ayva ile başlayan tanıtım çalışmamızın hedefi çiftçinin ürününü ve ilçemizi popüler kılmak. Yaptığımız festival, katıldığımız ve katılacağımız fuarlarda bir tek hedefimiz var. Geyve’nin doğal ürünlerini öne çıkarmak ve tarıma dayalı turizm girdimizi artırmak. Milletvekillerimize ikinci kez ayva gönderdik. Hediye paketlerine bu sene ayva kolonyasını da ilave ettik. Yöresel Ürün Üretim Merkezimiz faaliyete geçtiğinde ürün sayımızın artacağını ifade ettik” dedi.

'Doğan ürünler'

Geyve Belediyesi ile SATSO işbirliğinde faaliyete geçecek Yöresel Ürünler Üretim Merkezi’nin şimdiden merak uyandırdığını anlatan Başkan Kaya; “Ürün üretmek mesele değil. En önemli mesele pazarlamak. İlçemizde yetişen ürünlerin işleneceği ve kadınlarımızın çalışacağı merkeze şimdiden siparişler gelmeye başladı. Ürünlerimizin tanıtımını yaparak üreticimizin daha fazlasını kazanmasını istiyoruz. Ayva ve ayva kolonyası vekiller tarafından çok beğenildi. Üreteceğimiz doğal ürünleri tüm Türkiye’ye hatta Dünya’ya duyurma gayretimize vekillerimizin de destek olacağını düşünüyoruz” dedi.