Adapazarı İlçesi’ne bağlı Hızırtepe Mahallesi’nde yaşayan 5 kişilik Muhcu Ailesi, üniversite öğrencilerinin girişimiyle engelli akülü aracına sahip oldu. Aileye teslim edilen akülü araç, 13 yaşındaki kız çocuğunu ve ailesini sevindirdi. Anne, öğrencilerin gösterdikleri duyarlılıktan dolayı teşekkür ederken, 3 çocuğunun ikisinin engelli olduğunu da belirtti. Daha önce akülü araçlarının olmamasından dolayı büyük zorluklar yaşadıklarını belirten anne, kızının rahat bir şekilde gezebileceğinden dolayı çok mutlu olduğunu ifade etti.
Öğrencilerin sosyal sorumluluk projeleri kapsamında önemli bir çalışmayı gerçekleştirdiklerini söyleyen Çevre Koruma Teknolojileri Bölüm Başkanı Doç. Dr. Cemil Örgev, “Öğrencilerimizi kutluyorum, düzenledikleri kermesle, topladıkları mavi kapaklar ve kâğıt atıklarıyla elde ettikleri geliri çok anlamlı bir hediyeye dönüştürdüler. Öğrencilerimizin bu gayretini hocaları da desteklediler. Bugün 13 yaşındaki kızımıza aracı hediye ettik ama 8 yaşındaki erkek kardeşinin de engelli olduğunu öğrendik. Ailelerinin kontrolünde dönüşümlü kullanacaklardır. İnşallah bu girişimimiz daha başka girişimlere de vesile olur” dedi.
Akülü aracı bölüm başkanı, bölüm öğretim elemanları ve öğrenciler, aileye teslim ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundular.