Adapazarı’nda 25 Ekim 1951 tarihinde “Vagon Tamir Atölyesi” adıyla faaliyete geçen Türkiye Vagon Sanayii Anonim Şirketi (TÜVASAŞ) Genel Müdürü Erol İnal, "Savaş hali olursa üzerimize düşen görevi yaparız" dedi.

2012 yılı içerisinde 28 adet dizel tren set aracı üretimi ve 20 adet K-50 yataklı vagon modernizasyonunun yanında 49 adet Marmaray aracı üreten TÜVASAŞ, sipariş üzerine üretimine başlanan 12 adet 3’lü tren seti ve 12 adet 4’lü tren setinden ilkini tamamlayarak TCDD'ye teslim etti.

TÜVASAŞ içerisinde bulunan atölyeleri tanıtan ve TÜVASAŞ’ın işleyişini anlatan TÜVASAŞ Genel Müdürü Erol İnal, “Vagon fabrikasında onarım ve imalat işleri yapılıyor. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yollarının tüm yolcu vagonlarının onarımı burada yapılıyor. Yıllık, 2 yıllık ve 5 yıllık periyodik bakımları yapılıyor. Diğer taraftan da imalathanelerde yeni imalatlar yapılıyor. Burada set dediğimiz imalatlar yapılırken, ayrıca yeni başlayan bir proje ile yurt dışına, Irak’a 14 adet vagon üretiyoruz” diye konuştu.

Fabrika içerisinde çok çeşitli ekipmanların olduğunu ve bu ekipmanlar ile olağanüstü durumlarda üzerlerine düşen görevi yapacaklarını belirten İnal, “Savaş hali olduğunda Türkiye’nin bu ölçekteki büyük tesisleri verilen görevi yapabilme kabiliyetine sahip. Zaten üzerimize düşen ne görev varsa, Allah göstermesin ama başa gelirse elimizden gelen her şey yaparız memleketimiz için. Tam kapasiteye sahibiz. Belki bir tank üretemeyiz ama önemli bir parçasını yapabiliriz” dedi.