Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti Genel Başkanı olması ve ardından düzenlediği MKYK toplantısında yeni MYK üyelerinin belirlenmesinden sonra Ali İhsan Yavuz, Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirilmişti.

"Başarılı olacaktır"

Devir teslim töreninde konuşan Ahmet Sorgun, “6. Olağan Büyük Kongremizin partimize, ülkemize, davamıza hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Kongremizde MKYK ve hemen ardından MYK belirlendi. 2 yılı aşkın birlikte çalıştığımız arkadaşım, kardeşim, meslektaşım Ali İhsan Yavuz’a bu görevi tevdi etmenin mutluluğunu yaşıyorum. Allah hayırlı eylesin. Önümüzde yerel seçimler var. Yerel seçimlerde de başarılı olacaklarına inanıyorum” dedi.

"Çok çalışmaya devam"

Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz ise, “Çok güzel bir kongre yaşadık. Ardından MKYK toplandı ve MYK açıklandı. Bize de Seçim İşleri görevi tevdi edildi. Daha önce 7 yıl Seçim İşleri Başkan Yardımcılığı ve son 1 yıldır da Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanlığını sürdürmekteydim. Ahmet Sorgun Başkanımızla birlikte çok başarılı işlere imza attık. Sayın Başkanımız bayrağı bize çok yüksek bir noktada teslim etti. İnşallah bizde o bayrağı aşağı düşürmeden çalışacağız. Yerel seçimlerden en iyi sonucu almak için tüm unsurlarımızla adeta seferber olacağız Hayırlı olsun” dedi.

Ali İhsan Yavuz’un özgeçmişi kısaca şu şekilde;

Ali İhsan Yavuz (Avukat), 7 Temmuz 1969'da Trabzon Yomra'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu.

Sakarya Merkez İlçe Kurucu Yönetim Kurulu Üyeliği ve Başkan Yardımcılığı, 7 yıl kadar Sakarya Merkez İlçe Başkanlığı, 2 yıl kadar Sakarya Adapazarı Kurucu İlçe Başkanlığı ve 1 yıl Sakarya İl Başkan Yardımcılığı (Siyasi ve Hukuki İşler Birimi) olmak üzere 10 yıl kadar teşkilatlarda görev aldı.

24. 25. 26 ve 27. dönemde Sakarya Milletvekili seçildi. Türkiye Büyük Millet Meclisi Adalet Komisyonu üyeliği, İnsan Haklarını İnceleme Komisyon üyeliği, Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyon Sözcülüğü görevinde bulundu. Ayrıca Genel Merkez Seçim İşleri Başkanlığında 7 yıl Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. Eylül 2017’den itibaren AK Parti Genel Merkez Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanlığı görevini üstlendi.

6. Olağan Kongrenin ardından Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına getirilen Yavuz, evli ve 4 çocuk babasıdır.