Bu yıl 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü Sakarya’da kutlama kararı alan HAK-İŞ’e bağlı  İşçi Sendikaları Konfederasyonu, Sakarya’daki ziyaretlerini sürdürüyor. Kutlamalardan 1 hafta önce Sakarya’ya gelen HAK-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan ve HAK-İŞ’e bağlı diğer sendika genel başkanları, protokol ziyaretlerini sürdürerek 1 Mayıs’ta Kent Meydanı’nda kutlayacakları Emek ve Dayanışma Günü’ne davet ediyor. Genel merkezden gelen ekibe Hizmet İş Sendikası Sakarya Şube Başkanı Mehmet Mesut Gökdemir ve yönetim kurulu üyeleri de eşlik ediyor.

“Her yıl başka il”
Başkan Dişli ve tüm çalışanlarını 1 Mayıs Pazar Günü Kent Meydanı’ndaki kutlamalara davet eden  Arslan, kutlamaları her yıl başka bir ilde düzenlediklerini ve Türkiye’nin 81 ilinde bu kutlamaları devam ettirmek kararı aldıklarını söyledi. Arslan, “Bu yıl inşallah 1 Mayıs’ta Kent Meydanı'nda olacağız. 32 ilden konfederasyonumuza bağlı üyelerimiz bu bölgeye gelecekler. Diğer iller de kendi buldukları yerlerde 1 Mayıs Günü’nü etkinliklerle kutlamış olacak” dedi.

“İstanbul yerine Sakarya”
İstanbul’da Taksim’de yapılan seramonik kutlamayı bu yıl cumartesi günü Taksim’de Kazancı yokuşuna 37 yurttaşın anısına karanfil bırakarak yapacaklarını ifade eden Arslan, pazar günü ise kutlamaların yapılacağı Sakarya’ya geleceklerini ifade etti. Arslan, “İstanbul’daki kutlama programını bu vesile ile Sakarya’da gerçekleştirmiş olacağız “diye konuştu.


“32 il meydanda olacak”
Başkan Dişli, 1 Mayıs kutlamalarının ilimizde yapılmasının kendilerini de mutlu ettiğini ifade ederek, “Böyle güzel bir kutlama organizasyonu için ilimizin seçilmesi bizi de heyecanlandırdı.  Pazar günü HAK-İŞ’e bağlı 32 ilden gelecek sendika temsilcisi ve çalışanları kentimizde kutlama yapacak. Bu kutlama İlimiz açısından çok önemli bir organizasyon olacak. Ben organizasyonu düzenleyenleri şimdiden tebrik ediyor kutlamaların hayırlı geçmesini diliyorum” dedi.