KYK İl Müdürü Arif Özsoy’un ev sahipliği yaptığı toplantıya, Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel, Spor Şube Müdürü Selim Şahin, Gençlik Merkezi Müdürü Ali İhsan Çokan, Adapazarı İlçe Spor Müdürü Yavuz Salman, Serdivan İlçe Spor Müdürü Sebahattin Karakoç, Geyve İlçe Spor Müdürü Nurcan Tabakoğlu ile yurt müdürleri katıldı. Toplantıda bir konuşma yapan Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürü Arif Özsoy; "İl genelindeki 8 yurtta 9000 civarında öğrencimiz kalıyor. Bu sayıyı 12 bine çıkartacak alt yapımız var. Sapanca, Akyazı ve Karasu’da yeni yurt açılacak. Arifiye’deki yurdumuzda ise önümüzdeki yıl öğrenci kalacak. 2017-2018 Eğitim ve öğretim yılında 14 bin öğrenci ile girmeyi planlıyoruz. Şuan Türkiye’de 600 bin öğrenci devlet yurtlarında kalıyor. Bu sayı 2018 yılında 800 bin olacak. Yurtlarımızda öğrencilerimizin barınma ve beslenmelerinin yanı sıra, sportif ve sosyo-kültürel alanlardaki etkinliklerini arttırarak milli manevi değerlerle birleştirmeyi hedefliyoruz“ dedi.
Gençlik Merkezi Müdürü Ali İhsan Çokan ise Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürlüğünün 'Ortak Faaliyetler Planlama Toplantısı' ile ilgili bilgi verdi. Yurtlarda kalan öğrenciler, sportif faaliyetlerin yanı sıra dil, edebiyat, enstrüman, kültürel, sanat, doğa yürüyüşleri, cami temizliği, gönüllülük eğitimleri, damla projesi, şehit ailelerine ziyaret, AFAD eğitimleri, el sanatları ve diğer sosyal alanlarda Milli Eğitim, STK ve Diyanet işlerinin faatliyetlerine katılıyor. Gençlik Merkezi Müdürü Ali İhsan Çokan, Yurtkur yöneticilerine seslenerek; "8 Ocak’ta yapacağımız Sarıkamış şehitlerini anma yürüyüşünde ve 'Ecdada Mektup' yarışmasına, katılımlarını bekliyoruz“ dedi.

Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel ise; "KYK ile ortak bir protokol yapıldı. Öğrencilerimize daha çok spor yaptırmak ve birlikte hareket etmek için ortak bir tertip kurulu oluşturarak, tertip kurulunca alınacak kararları il faaliyet programına alacağız“ ifadelerini kullandı. Çelikelsözlerini şu şekilde sürdürdü; "Federasyon yetkilileri ile görüşüp, yurtlarda kalan öğrencilerimizin antrenör ve hakem kurslarına katılmasını sağlayacağız. Okul Sporlarında 2 binin üzerinde müsabaka oluyor. Bu yüzden de öğrencilerimizin hakem kursularına daha çok katılmasını istiyoruz. Bu konuda da KYK ile işbirliği yapacağız“ şeklinde konuştu.

Toplantıda Yurtkur yöneticileri ile bilgi alış verişi yapıldı. Antrenörlük ve hakemlik kurslarının yanı sıra öğrencilerin; havalı silahlar, trap, yüzme, masa tenisi, satranç, mangala, voleybol, badminton, bilardo, bilek güreşi, dart, karate, 3 çarpı 3 sokak basketbolu vb. gibi branşlarda spor yapabileceği belirlenirken, yurtlar arasında da turnuva düzenlenmesi kararlaştırıldı.